KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE: Evo kako su prošli Sutjeska i Zeta - Volim Podgoricu

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE: Evo kako su prošli Sutjeska i Zeta

Snovi Zete su trajali tri minuta, Sutjeske ni sekundu – dva crnogorska kluba su završila učešće u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Zećani su remizirali sa Željezničarom (2:2 – prvi meč 0:1), baš kao i Nikšićani sa Levskim (0:0 – 1:3).

Tim Duška Vlaisavljevića je minus iz Sarajeva anulirao u 29. minutu – uporni Pjeter Ljuljđuraj je uz desnu aut-liniju oteo loptu Danijelu Graovcu i savršeno poslužio Filipa Kukuličića, koji je sa pet metara prikucao loptu u mrežu velikana sa Grbavice.

Na tribinama je zavladala euforija, ali je bila kratkog daha – u 32. minutu je Goran Zakarić namjestio loptu na preko 25 metara od gola, odlično plasirao lijevom nogom, ali je zatresao mrežu zahvaljujući lošoj intervenciji 20-godišnjeg Marka Novovića, koji je morao da odbrani.

Tu je bio kraj sna „vukova” o senzaciji, jer su im do kraja meča bila potrebna dva gola više od znatno iskusnijeg rivala.

Sve dileme je otklonio najbolji strijelac Premijer lige BiH, Hrvat Ivan Lendić, u 61. minutu svojim drugim golom u dvomeču.

Zeta je do kraja pokazala da ima talentovan tim i u 76. minutu pogotkom svog najvećeg bisera, 17-godišnjeg Nikole Krstovića, stigla do remija…

Nakon 1:3 u Sofiji, Sutjeska je morala da nadmaši sopstvene mogućnosti da bi zaprijetila Levskom. Nažalost, izabranici Nikole-Peca Rakojevića su se kasno probudili, a za dobru igru u drugom poluvremenu nisu nagrađeni makar utješnim golom.

U prvom dijelu meča nije bilo mnogo šansi, a istakao se Vladan Giljen, koji je u finišu sjajno odbranio šut nakon slobodnog udarca Goranova.

Nikšićani su u nastavku krenuli mnogo odlučnije, bili bolji, a sve bi možda bilo drugačije da je Dejan Zarubica realizovao bar jedan od dva zicera.

U 62. minutu je imao prazan gol ispred sebe, a pogodio je štopera Davida Jablonskog, da bi u 67. izašao sam na golmana nakon pasa rezerviste Bojana Božovića, ali mu je Božidar Mitrev odbranio.

I Božović je dva puta bio u dobroj poziciji, ali su mu šutevi izblokirani.

Jedini predstavnik Crne Gore u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće Mladost, koja je u revanšu pobijedila Gandžasar u Jerevanu 3:0, a u sljedećoj rundi čeka je dvomeč sa Šturmom iz Graca.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com