PODGORICA: Zeta sanja spektakl i prolaz - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zeta sanja spektakl i prolaz

Na Grbavici je bio spektakl, preko 10.000 navijača nosilo je Željezničar do pobjede od 1:0, a u Zeti vjeruju da će barem približan navijački ambijent biti večeras na stadionu pod Goricom (20.30, TV).

Ako bi Zeta uspjela da nadoknadi minimalan poraz iz Sarajeva i plasira se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, spektakl bi bio kompletan.

“Poželio sam da svih onih 10 hiljada ljudi sa Grbavice dođe u Podgoricu, to ću ponoviti još jednom, da i naši navijači i simpatizeri vide kako se navija za svoj klub”, kazao je trener Zete Duško Vlaisavljević.

Ambijent sa tribina, fer i sportsko navijanje, kakvo je bilo na Grbavici, trebalo bi da pomogne igračima Zete, da odigraju bolje nego u prvoj utakmici.

“Nismo pružili ono što možemo, nismo radili ono što smo u prethodnih šest mjeseci, čak smo i na pripremama ovog ljeta igrali mnogo bolje. Ni igrači, ni ja nemamo opravdanje za to, ali pred nama je druga utakmica”, dodao je trener Zete.

Rezultat iz prvog meča jeste težak za Zetu, ali razlika nije nenadoknadiva.

“Igraćemo normalno, jer nije u pitanju veliki zaostatak. Moramo da vodimo računa i o svom golu. Međutim, sigurno nećemo ni izaći na teren da čekamo šansu u posljednjih 15 minuta, već ćemo pokušati da igramo i u prvom poluvremenu, da stvaramo šanse. Pokušaćemo da budemo ona Zeta iz proteklih pola godine”, istakao je Vlaisavljević.

Trener Zete ima problema sa sastavom – dva standardna štopera, nosioci odbrane, Vujačić i Cavnić, nisu trenirali od prve utakmice zbog povreda.

“Nadamo se da će moći da igraju, ali je i u tom slučaju pitanje koliko mogu da pruže”.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare uoči revanša, očekivanja je iznio i trener Željezničara Slavko Petrović.

“Mislim da smo iskoristili prednost domaćeg terena, ta mala prednost bez primljenog gola može da nas odvede u drugo kolo. Zeta je kvalitetna ekipa, u revnšu će biti ofanzivnija, a naša je želja da postignemo gol. To bi nas približilo prolazu, jer smo ekipa koja će teško primiti tri”, kazao je Petrović.

Meč pod Goricom sudi Portugalac Tijago Martins. Bolji će u 2. kolu kvalifikacija za LE igrati protiv švedskog AIK-a ili Klaksvika sa Farskih Ostrva (prvi meč 0:0).

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com