Uhapšen mladić iz Podgorice - Volim Podgoricu

Uhapšen mladić iz Podgorice

 

 

 

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminalala i korupcije u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo prevara, saopšteno je portalu Volim Podgoricu iz Uprave policije.

Naime, službenici Odsjeka su, 06.07.2017. godine, lišili slobode P.M. (24) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djeo prevara. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što se lažno predstavljao kao izvršni direktor d.o.o. Cogent Comunications Montenegro i izradio četiri falsifikovana pečata koje je zloupotrebljavao prilikom ovjere naloga za prenos novčanih sredstava u Societe Generale Montenegro banka u Delta City. On je na ovaj način, sumnja se, doveo zaposlenu u Filijali banke u zabludu i neovlašćeno realizovao 11 naloga u  ukupnom iznosu od 30.027,15 eura.

P.M. je konkretno, sumnja se, 09.06.2017. godine predao devet naloga za prenos sredstava u ukupnom iznosu od 10.027,15 eura koje je ovjerio falsifikovanim pečatom d.o.o Cogent Comunications Montenegro i sa žiro računa tog preduzeća izvršio uplatu novca firmama d.o.o Telenor, d.o.o ICENTAR i d.o.o Roaming Montenegro, po osnovu kupovine mobilnih telefona  od tih preduzeća.

On je, takođe kako se sumnja, 13.06.2017 godine sa žiro računa d.o.o Cogent Comunications Montenegro u istoj Filijali Societe Generale banke Montenegro, koristeći falsifikovani pečat ovog preduzeća, izvršio uplatu od  20.000 eura na svoj privatni račun. Nakon izvršenja krivičnog djela, kako se sumnja, P.M.  je falsifikovane pečate uništio  

O događaju je obavješten nadležni državni tužilac u Podgorici, koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo, saopšteno je iz Uprave policije.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com