BOGDANOVIĆ: Ne primam nadoknade za svoj rad, usmjeravam ih za pomoć svojim sugrađanima - Volim Podgoricu

BOGDANOVIĆ: Ne primam nadoknade za svoj rad, usmjeravam ih za pomoć svojim sugrađanima

Protekla dva dana crnogorski mediji su se bavili odlukom o isplatama bonusa članovima Odbora direktora, menadžmenta i zaposlenim u Monteputu, dok su pojedine marginalne političke partije pokušale da me, na krajnje perfidan način, diskredituju i izvuku određenu političku korist, ne provjeravajući činjenice, iznoseći neistine i pričajući gluposti, saopštio je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

“Tačno je da je Odbor direktora Monteputa na trećoj sjednici, održanoj 9. juna 2017. godine, donio Odluku o raspodjeli dijela dobiti Društva za 2016. godinu, shodno Zaključku Vlade Crne Gore od 1. juna 2017. i shodno pravu utvrđenom Statutom Društva i Odlukom Odbora direktora o utvrđivanju zarada i naknada (broj 2787/2 od 29.05.2012. godine). Tačno je da je pravo zaposlenih u Društvu na isplatu godišnjeg bonusa definisano Sporazumom zaključenim 7. juna 2012. godine između Odbora direktora, Izvršnog direktora i Sindikalne organizacije  Monteputa. Tačno je da je Aleksandar Bogdanović član i Senata Prijestonice, član Komisije za praćenje sistema fiskalne egalizacije, i predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština. Ali je isto tako tačno da Aleksandar Bogdanović ne prima nadoknadu za svoj rad u navedenim tijelima. Takođe je tačno da je nadoknade za rad, na koje je imao pravo, i danas i ranije i u periodu kada nije bio gradonačelnik, usmjeravao za pomoć svojim sugrađanima kojima je taj vid pomoći bio potreban. I nije se hvalio tim činom. Jer mu je bilo dovoljno da to znaju ljudi kojima je ta pomoć bila potrebna”, navodi se u reagovanju Bogdanovića. 

On dodaje da kada čovjek odluči da nekome pomogne, kome je finansijska pomoć veoma potrebna, on se tim činom iz elementarne pristojnosti ne hvali. 

“Bilo bi nepristojno i veoma ružno da se članovima marginalne političke partije, koja sebe naziva URA, pravdam kome sam od svojih sugrađana do sada pomogao odričući se svih nadoknada na koje sam imao 
pravo. I danas i ranije i u periodu kada nijesam bio Gradonačelnik. A  to moji sugrađani kojima sam lično finansijski pomogao dobro znaju. I to je meni dovoljno. Zato neka svi oni koju pokušavaju da na ovaj način izvuku političku 
korist i mene lično diskredituju, razmisle i direktno provjere, da li će Aleksandar Bogdanović sredstva koja mu zakonski pripadaju, zadržati za sebe ili donirati nekome kome su ta sredstva neophodna.”

Bogdanović dodaje da se nada da su se iz URA provozali rekonstruisanim putevima prema Podgorici i Budvi.

“Ukoliko nijesu, toplo im preporučujem da to urade. A perfidnim navodima  članova ove marginalne političke grupacije, Aleksandar Bogdanović se više neće baviti, niti odgovarati na njihove neistine i gluposti.”

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com