SAOPŠTENJE ZA MAJKE KORISNICE NADOKNADA: Evo kada možete podnijeti zahtjev za rješavanje statusa - Volim Podgoricu

SAOPŠTENJE ZA MAJKE KORISNICE NADOKNADA: Evo kada možete podnijeti zahtjev za rješavanje statusa

Nadležni Centri za socijalni rad će do 12. jula donijeti rješenja o obustavljanju izvršenja rješenja o naknadi po osnovu rođenja troje ili više djece, a rješenja će biti uručena korisnicama naknada i službeno dostavljena Fondu PIO i ZZZCG, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Nakon toga Fond PIO  će, kako dodaju iz ovog resora, od 17. jula primati zahtjeve za ponovno uspostavljanje prava na penziju ili privremenu naknadu.

“Korisnice naknade koje su prekinule korišćenje prava na novčanu naknadu po osnovu nezaposlenosti kod ZZZCG, imaju pravo da nastave korišćenje ove naknade, ukoliko se prijave na evidenciju nezaposlenih lica kod ove institucije, do 17. jula”, navode iz ovog resora.

A korisnice naknada koje su raskinule radni odnos na neodređeno vrijeme, imaju pravo na mjesečnu naknadu u zakonom utvrđenim iznosima, ako do 31. jula ove godine podnesu zahtjev nadležnim Centrima za socijalni rad.

Crnogorski parlament je 29. juna usvojio je danas Predlog zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda od 19. aprila kojim se ukidaju nadoknade za majke sa troje i više djece i uređuje pravni status korisnica tog prava.

Zakon o izvršenju Odluke Ustavnog suda Crne Gore  stupio je na snagu 30. juna, kada je objavljiven u Službenom listu.

“Ministarstvo rada i socijalnog staranja će u saradnji sa nadležnim institucijama preduzeti  neophodne aktivnosti i pružiti sve dodatne informacije kako bi se korisnicama naknade olakšalo ostvarivanja prava propisanih Zakonom o izvršenju Odluke Ustavnog suda”, zaključuju oni.

cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com