Veliki požar, vatrogasci nadljudskim naporima čuvaju kuće (VIDEO) - Volim Podgoricu

Veliki požar, vatrogasci nadljudskim naporima čuvaju kuće (VIDEO)

Veliki požar buknuo je u Donjem Grblju a vatrogasci i volonteri, kako javlja Skala radio, za sad su uspjeli da odbrane kuće i objekte od vatrene stihije.

Požar je izbio jutros oko tri sata u donjogrbaljskom selu Vranovići. Neposredno nakon dobijanja dojave na lice mjesta je izašlo 13 pripadnika kotorske Službe zaštite i spašavanja sa pet vozila. Vatrogasci su uspjeli da spriječe prodor vatre prema kućama.

U tome su im pomogli privatni preduzetnici sa svojim kamionima. Velika pomoć je iz vazduga avio jedinice Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore. Tri aviona pomagali su kotorskim vatrogascima da vatru stave pod kontrolu.

Na poziv za pomoć  kolega iz Kotora, danas su se oko 15 sati akciji gašenja vatre u Donjem Grblju, priključili pripadnici Službe zaštite Tivat.

“Petnaestak vatrogasaca sa pet vozila uspjelo je da odbije vatru i spasi da vatra ne zahvati stambene objekte u selu Lješevići”, kazao je komandir Službe spasavanja Tivat, Zoran Barbić istakavši da su sigurno spasili desetak kuća.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com