SASTANAK PUTINA I TRAMPA: SVI SU POBIJEDILI! - Volim Podgoricu

SASTANAK PUTINA I TRAMPA: SVI SU POBIJEDILI!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da je ruski predsjednik Vladimir Putin zadovoljan prvim sastankom licem u lice s američkim kolegom Donaldom Trampom, koji se ispostavio kao centralni dogođaj dvodnevnog samita G-20 u Hamburgu. Ističe da je za Putina, Emanuela Makrona i Angelu Merkel neprihvatljivo stanje u Ukrajini.

“Ja mogu da vam kažem da je Putin zadovoljan. A, iskreno govoreći, ja ne poznajem predsjednika Trampa, ali mislim da je i on bio zadovoljan sastankom”, rekao je Dmitrij Peskov u intervjuu za televizijski kanal Rosija 1, prenosi Tas.

Ističe da je “apsurdno” pokušavati da se odgonetne koji je pobijedio u ovim razgovorima.

“Zapravo, poslije ovog sastanka, možemo da kažemo s uvjerenjem da su svi pobijedili”, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je rekao i da predsjednici Rusije, Francuske i Njemačke – Vladimir Putin, Emanuel Makron i Angela Merkel, dijele mišljenje da je trenutna situacija u Ukrajini neprihvatljiva, “djelimično zbog izbjegavanja Kijeva da primeni sporazume iz Minska”.

“Sva tri lidera djele mišljenje da je situacija koju trenutno imamo apsolutno neprihvatljiva. Kijev ne primjenjuje sporazume iz Minska u velikoj mjeri, naročitio njihove političke odredbe. To je teško poreći”, rekao je Peskov.

Dodao je da se tim sporazumima predviđa spisak koraka koje Kijev treba da preduzme u političkom smilu, prenosi Tas.

“Niko ne može da porekne da Kijev to ne radi”, rekao je Peskov govoreći o radnom doručku ruskog predsjednika sa Makronom i Merkelovom u okviru samita G-20.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com