Demokrate i DPS aminovale Katnićev sporazum sa Savićem - Volim Podgoricu

Demokrate i DPS aminovale Katnićev sporazum sa Savićem

Glasovima odbornika Demokratske Crne Gore, DPS-a, Građanskog pokreta URA, SNP-a, Demosa i Crnogorske u budvanskom parlamentu dato je ovlašćenje gradonačelniku Budve Draganu Krapoviću da se da saglasnost na sporazum koji je građevinska kompanija “Gugi komerc” zaključila sa Specijalnim državnim tužocem.

Protiv sporazuma na sjednici, koja je bila zatvorena za javnost, glasali su odbornici DF optužujući specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je sporazum “obično pijačarenje” i da je opština “dobila samo mrvice”.

Sjednici nije prisustvovao nezavisni odbornik Stevan Džaković tako da su opozicioni odbornici Crnogorske i DPS dali kvorum za održavanje sjednice.

Dokumenti koji su bili predočeni odbornicima bili su tajni.

Nezvanično se pomninje da će kompanija Branislava Savića dvije trećine štete od 6 miliona eura nadoknaditi u neretninama, a trećinu u novcu.

Iz Savićeve firme priznali su da su učestvovali u nezakonitostima prilikom gradnje platoa na Jazu, seoskog puta prema Krapini i Donjeg bulevara i tako za više miliona oštetili gradsku kasu. 

Oni su prije šest mjeseci sa tužilaštvom zaključili dva sporazuma, na osnovu kojih će vratiti pokradeno.

Opština je odbijala da prihvati prvobitne sporazume – prema kojima je dug u najvećoj mjeri trebalo da bude vraćen kroz nekretnine, od kojih neke nisu na teritoriji budvanske opštine.

Sporazumi u podgorički Viši sud moraju doći na verifikaciju do 18. jula, zbog čega je lokalni parlament odlučivao po hitnom postupku.

Sjednica Skupštine je bila zatvorena za javnost, jer je i cijeli tužilački postupak protiv budvanske kriminalne grupe na čelu sa Svetozarom Marovićem označen tajnim. 

Opština Budva upisla je hipoteku na gotovo kompletnu imovinu građevinske kompanije “Gugi komerc” u Budvi, Kotoru i Tivtu –  destak stanova, zemljišnih parcela, poslovnih prostora…

 
Vijesti
 
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com