PODGORICA: Vijeće danas o slučaju Mujović - Volim Podgoricu

PODGORICA: Vijeće danas o slučaju Mujović

 

Sud časti Univerziteta Crne Gore još nije pokrenuo postupak protiv profesora Ranka Mujovića zbog optužbi nezadovoljnih 25 studenata, koji su ga optužili za neetičko ponašanje, jer mu nijedna strana nije uputila takav prijedlog, saopšteno je juče Dnevnim novinama iz te institucije. Ipak, prema nezvaničnim saznanjima DN, nije isključeno da se to može desiti danas, jer će se na sjednici Vijeća, između ostalog, i o tome raspravljati.

“Sud časti Univerziteta Crne Gore sa posebnom pažnjom prati aktuelnu problematiku nastalu na Fakultetu političkih nauka, medijske objave njenih aktera i saopštenja nadležnih organa tim povodom. Prateći medijske navode, mogao bi se steći utisak da se Sud časti Univerziteta Crne Gore već počeo baviti predmetnom problematikom. Stoga Vas obavještavamo da do danas Sudu časti nije upućen niti jedan prijedlog za pokretanje postupka od bilo koje strane, a u vezi sa navodima o dešavanjima na Fakultetu političkih nauka”, navodi se u saopštenju Suda časti dostavljenom Dnevnim novinama.

Ukoliko u skladu sa relevantnim propisima, kako se dodaje, bilo koja od strana – aktera nastale problematike podnese zvaničan prijedlog za pokretanje postupka Sudu časti Univerziteta, Sud će saglasno pravilima reagovati.

Podsjetimo, 25 studenata treće godine Fakulteta političkih nauka (FPN) žalili su se na način ispitivanja profesora Međunarodnog javnog prava Ranka Mujovića, pa im je prošle sedmice omogućeno polaganje ispita pred tročlanom komisijom, koju su činili dekan fakulteta Saša Knežević, prof. Boris Vukićević i dr Vesna Simović-Zvicer.

Od ukupno 25, na polaganje je došlo 19 studenata od kojih je ispit položilo 15, dok je palo samo četvoro studenata. Ostale primjedbe na račun profesora Mujovića – nedolično i neetično ponašanje – kako je ranije najavljeno biće predmet organa Univerziteta Crne Gore.

Mujović je u ranijim izjavama DN demantovao navode studenata, saopštivši da mu je drago da je većina položila i da nije kriv ni za šta. 

Dnevne novine

2 komentara

  1. A sto se cuti o parama koje Mujovic uzima studentima za polaganje. Ustani bagro i progovori, sad ili nikad. Nemojte da vas muze ovaj krmak od profesora

  2. I am frequently to blogging and that i truly appreciate your site content. The article has truly peaks my interest. Let me bookmark your web site and maintain checking for brand new details.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com