,,Dešavanja u Budvi pokazala koliko su ljuti protivnici Demokrate i DPS” - Volim Podgoricu

,,Dešavanja u Budvi pokazala koliko su ljuti protivnici Demokrate i DPS”

Nezavisni odbornik u SO Budva Stevan Džaković optužio je Demokratsku Crnu Goru za saradnju sa Demokratskom partijom socijalista.

Glasovima odbornika Demokratske Crne Gore, DPS-a, Građanskog pokreta URA, SNP-a, Demosa i Crnogorske u budvanskom parlamentu juče je dato ovlašćenje gradonačelniku Budve Draganu Krapoviću da se da saglasnost na sporazum koji je građevinska kompanija “Gugi komerc” biznismeva Branislava Gugija Savića zaključila sa Specijalnim državnim tužocem.

Džaković tvrdi da je poslednja sjednica Skupština opštine Budva otkrila dosada “prikrivenu saradnju navodno “ljutih” političkih protivnika, sa jedne strane Demokrata, kao značajnog konstituenta aktuelne vlasti i sa druge strane, opozicione DPS-a i Crnogorske”.

“U nedostatku kvoruma, dijelom i zbog mog uslovljavanja dalje podrške vladajućuj koaliciji, koja vam je vjerovatno poznata, Demokrate su objavile podršku koju im je ovoga puta dala Demokratska partija socijalista i Crnogorska, opozicione partije koje bi trebalo da se zalažu za nove izbore i da kritikuju aktuelnu vlast, a kada ta ista vlast zapadne u krizu, kao što je ovog puta bio slučaj, i kada nema ista izlaza, tada ih pomenute partije spašavaju davanjem podrške. Sada je potpuno jasno da se kompletene partije ponašaju kao često pominjani “Drago Đurović” u Nikšiću, bez obzira primali ili davali većinu”, naveo je Džaković. 

Ističe da bi pitanje za običnog građanina, koji se na izborima zalagao za smjenu “ranije korumpirane vlasti”, bilo sledeće – “Ko je ovdje ustvari vlast, a ko opozicija, odnosno da li  je to ustvari jedna te ista ekipa?”.

“To da su ista ekipa, javno pokazuju kada se istjeraju na čistac, kao što je ovaj put slučaj, a kad im je potrebna podrška, onda ljuti protivnici oblače iste dresove. Ovog puta zajednički “trener” ekipe, sa ciljem prikrivanja istine od javnosti, želi još jednom da prevari građane u vezi raspolaganja državnom imovinom, a što u suštini predstavlja aktuelni Sporazum sa Tužilaštvom, jer se radi o imovini svih građana, tada se pravi saradnja sa navodno “ljutim političkim protivnicima” da zajedno učestvuju u novoj prevari građana”.

Džaković je saopštio da je Skupština ovlastila predsjednika Opštine da raspolaže imovinom odnosno da Krapović, “suprotno svojim ovlašćenjima, radi posao koji po zakonu pripada samo Skupštini”.

“Potpuno je jasno da je ovakva odluka suprotna Ustavu i Zakonu o lokalnoj samoupravi, o čemu ce se ubrzo izjasniti i Ustavni Sud, a i Tužilaštvo, jer samo Skupštima može da raspolaže opštinskom imovinom i ista nema pravo da svoja zakonska ovlašćenja prenosi na bilo koga, pa ni na predsjednika Opštine. Sve se ovdje radi sa jasni ciljem, a to je da ne bi po ovom pitanju bilo skupštinske rasprave i kako bi detalji Sporazuma ostali daleko iza očiju javnosti i građana”, ističe Džaković.

Dodaje da je ovo “očigledna prevara građana, koje se realizuju u interesu moćnih pojedinaca”.

“A na štetu samih građana, preko odbornika koje bira mala grupa korupcijom povezanih lica u samom vrhu partija, ja sam uslovio svoju dalju podršku aktuelnoj većini, izmjenom Zakona o izboru odbornika i poslanika kojim bi se najzad obezbijedilo da građani u skladu sa svojim ustavnim pravom neposredno biraju odbornike i poslanike i koji bi štitili interese građana, a ne moćnih pojedinaca i predsjednika partija kao juče u Skupštini. Nažalast Demokrate, koje u svom partijskom Programu imaju odrednicu da se bore za vladavinu naroda, kroz neposredne izbore su, umjesto da se založe za vladavinu prava i istinsku demokratiju u društvu u skladu sa Ustavom i svojim Programom, oni, da bi iskazali svoju lojalnost pojedincima iz samog vrha partije koji su im dali mandate, prihvataju podršku čak i svojih “ljutih političkih protivnika” kao što je DPS, da bi ostvarili interes pojedinih moćnika i prikrili istinu od građana”, saopštio je Džaković.

Kako je naveo, to pokazuje da “svi ostvaruju interes i ličnu korist, a na štetu samih građana”. 

“Na osnovu poslednjih dešavanja u Skupštini opštine Budva želim glasačima DF-a da poručim da dobro razmisle šte će se desiti za godinu i po dana kad istekne dvogodišnji mandat Demokrata na čelu opštine. A o stavu DPS-a i drugih izlišan je svaki dalji komentar”, zaključio je Džaković.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com