Mladi u borbi protiv nasilja: Javni poziv za učešće u programu prevencije nasilja - Volim Podgoricu

Mladi u borbi protiv nasilja: Javni poziv za učešće u programu prevencije nasilja

 

 

SOS telefon Podgorica u saradnji sa Ministarstvom sporta poziva mlade da se prijave za učešće u programuJačanje aktivizma mladih  u prevenciji rodno zasnovanog nasilja.

U okviru ovog programa planirana je obuka mladih volontera za rad u programima prevencije nasilja  koja će se organizovati u oktobru u Podgorici. Obuka ce se sprovoditi vikendima (6 dana/3 vikenda). Za polaznike/ce planirane su i posjete institucijama i organizacijama koje pružaju podršku žrtvama nasilja.

Za učešće u programu mogu se prijaviti mladi uzrasta od 18 do 28 godina  popunjavanjem prijavne forme dostupne na facebook stranici  SOS Podgorica ili pozivom na broj telefona organizacije 020 232 254 najkasnije do 1. septembra

SOS telefon Podgorica u saradnji sa Ministarstvom sporta sprovodi projekat “Jačanje aktivizma mladih  u prevenciji rodno zasnovanog nasilja” koji će doprinijeti stvaranju kapaciteta gender-senzibilisanih mladih ljudi i osnaživanju njihovih mogućnosti za efikasno suprostavljanje nasilju. U užem smislu ovim programom ciljemda osnaži mlade da djeluju u borbi protiv  nasilja na svim nivoima stvarajući  mehanizme koji mogu garantovati izgradnju pozitivne prakse.

„Društvena kriza u Crnoj Gori, još uvijek izraženi patrijarhalni odnosi u društvu, koji za posljedicu nose visok stepen diskriminacije, značajno utiču na ekonomski, kulturni, socijalni i psihološki  život  mladih u CG. Ovakva situacija ima dalekosežne posljedice na njihov psihički i moralni razvoj , kao i na komunikaciju i odnose među polovima. Imajući u vidu činjenicu da su mladi po prirodi stvari nosioci promjena u društvu, moramo biti svjesni da su u ovoj oblasti oni ključna ciljna grupa, kako se ne bi uvijek bavili samo posljedicama, već se u što većoj mjeri  fokusirali na prevenciju“, istakla je koordinatorka programa za mlade SOS telefona Podgorica Ivana Smolović.

Dakle, bez aktivnog uključivanja mlade populacije oba pola u programe senzibilizacije po pitanju prevencije nasilja, nećemo se osloboditi predrasuda i stereotipa, a samim tim doneseni zakoni, akcioni planovi i ratifikovana međunarodna dokumenta neće naići na plodno tlo za implementaciju, što će nas svrstati u zemlje sa rizično niskim stepenom demokratije i poštovanja ljudskih prava.

3 komentara

  1. Oh my goodness! a wonderful post dude. Thanks a lot However My business is experiencing trouble with ur rss . Don’t know why Can not join it. Possibly there is anyone finding identical rss difficulty? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

  2. After study many of the content with your web site now, we genuinely much like your technique of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and you will be checking back soon. Pls look at my web site likewise and figure out what you consider.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com