ZA PRIMJER OSTALIMA! Pogledajte kako na posao ide gradonačelnik Budve! - Volim Podgoricu

ZA PRIMJER OSTALIMA! Pogledajte kako na posao ide gradonačelnik Budve!

 

Nakon što su se prošle godine poslanici Demokrata odrekli službenih automobila, državnog goriva i plaćanja telefonskih računa, te se odbornici Demokrata u Kotoru odrekli odborničkih naknada u korist liječenja mlade sugrađanke kojoj je bila potreba pomoć, najnoviji primjer iz te stranke dolazi iz Budve i to od samog predsjednika Opštine Dragana Krapovića.

On je uslikan kako na posao, umjesto službenim automobilom, dolazi svojom vespom- i to u odijelu.

  

Da je to zaista on, potvrdio je Krapović našem portalu ističući da odavno koristi vespu kao saobraćajni prevoz.

“Da, to sam ja. Poslali su i meni fotografiju. Ja odavno vozim vespu, to je način na koji se inače krećem. Znate i sami kakvo je stanje u saobraćaju u Budvi, tako da je za mene to navika. Inače, idem gdje god mogu bez pratnje, vozača, šofera, ne koristim službeni automobil, osim zimi kad mi je baš neophodan”, istakao je Krapović za CdM.

No, opštini nije neka značajna finansijska korist od toga, jer je malo onih koji slijede predsjednikov primjer.

“Opština Budva je moćna, nije to nešto posebno finansijski korisno ali kada bi takav napor napravili svi u Opštini onda bi to imalo značajan efekat”, kazao je Krapović.

Ipak, ne “krivi” kolege jer objašnjava da je njihov posao većinski vezan za teren, te su donekle prinuđeni da koriste službene automobile.

“Mnogi zaposleni, zbog svog opisa posla, izlaska na teren moraju donekle da koriste službene automobile. Ipak mi smo to već racionalizovali u nekom dijelu, ali eto kako vrijeme bude odmicalo sigurno će se to dovesti na nekom još zadovoljavajućem nivou”, istakao je Krapović.

Ispod fotografije koja je objavljena na Facebook stranici “Podgorički vremeplov“ brojni su pozitivni komentari, kako njegov gest treba da služi za primjer drugima.

No, bilo je i onih koji su mišljenja da je riječ samo o populističkom potezu, a mnogi su zamjerke vidjeli u tome što, sudeći po slici,Krapović ne nosi kaciga koja je po Zakonu obavezna.

Iako u 99 odsto slučajeva nosi kacigu, Krapović priznaje da je u tom trenutku bio bez nje.

Krapović

“Na toj slici, istini za volju, ja nemam kacigu. Išao sam 50-ak metara od Opštine kako bih obavio neki razgovor, tako da stvarno u tom trenutku nisam nosio kacigu. Ja sam čovjek, kao i svi ostali, i mogu da pogriješim i griješim”, kaže on.

Ipak predsjednik Opštine Budva apeluje na sve one koji koriste  bicikla i motocikla da nose kacigu u svakom trenutku.

“Ja je nosim u 99 odsto slučajeva, ali se desi i meni u žurbi da pođem bez kacige nekih 100ak metara, ali ne dalje od toga”, napominje on.

“Populistički“ ili “istinski“ potez Krapovića sigurno je za primjer koji bi i drugi trebali da slijede.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com