Kazne za poslanike koji ne dolaze na posao, ali NE PO DŽEPU - Volim Podgoricu

Kazne za poslanike koji ne dolaze na posao, ali NE PO DŽEPU

Poslanici koji ne dolaze na plenarna zasijedanja i sjednice odbora biće kažnjavani, predviđeno je novim poslovnikom Skupštine koji bi trebalo da bude usvojen do kraja jula, potvrdio je predsjednik Administrativnog odbora, Luiđ Škrelja.

On je za Pobjedu kazao je da može donekle da se shvati politički bojkot, ali ne i parcijalni i interesni bojkot parlamenta.

-Nakon usvajanja novog poslovnika, svaki nedolazak na sjednice biće kažnjavan, rekao je Škrelja.

Novim poslovnikom biće sankcionisano ponašanje poslanika i u smislu dolaska na sjednice, a ne samo kada su incidenti u pitanju.

-Nije pokrenuto pitanje eventualnog smanjenja zarada poslanicima opozicije koji bojkotuju parlament, iako je bilo dosta priče o tome, ali će izmjene Poslovnika predvidjeti da oni koji ne dolaze na plenarna zasjedanja i sjednice odbora budu kažnjavani, kazao je Škrelja.

-Prema njegovim riječima, odsustva sa plenuma i odbora moraće biti opravdana. Svaki poslanik biće u obavezi da obavijesti predsjednika Skupštine o razlozima nedolaska na plenum i sjednice odbora. Takve odredbe treba konkretizovati i precizirati u vidu imperativne norme, rekao je Škrelja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com