Počeo Sea Dance festival: “Freedom” izveo himnu Crne Gore u rok stilu - Volim Podgoricu

Počeo Sea Dance festival: “Freedom” izveo himnu Crne Gore u rok stilu

Žurka na ovogodišnjem četvrtom Sea Dance festivalu na budvanskoj plaži Jaz, počela je oko 19:30 sati, kada je na glavnoj bini svoj set publici predstavio crnogorski DJ Sharlo, a nakon njega veče je otvoreno rok svirkom takođe domaće snage, podgoričkog sastava “Freedom”.

Njih je pola sata prije devet pred binom dočekalo pedesetak fanova, međutim već nakon prvih taktova gužva se povećala, pa je prostor ispred glavne bine (main stage) bio do pola ispunjen, uprkos terminu koji svi uglavnom još uvijek koriste za opuštanje i istraživanje prostora Sea Dance festivala.

Pored standardnih obrada koje izvode na svirkama, poput “Voodoo Child” kojom su završili svirku, publika je imala priliku da čuje i njihove autorske numere “Liberator” i “Hurricane”, a iznenađenje večeri je bila obrada himne Crne Gore u rok stilu.

Nakon “Freedoma” slijede nastupi Slobodana Trkulje i sastava Irie FM, a zvijezda večeri engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih muzičara današnjice Džon Njumen binu će preuzeti tačno u ponoć.

Program na No Sleep, TDI, Silent i ostalim binama počeće od 22 sata, a otvoriće ih Ana rs B2B Tanya Moss, Showbiz i Fanatik. 

Njumen je ranije danas stigao u Budvu pred večerašnji koncert na glavnoj bini Sea Dance festivala.

On je već jutros na putu ka Crnoj Gori objavio fotografije iz aviona i fanovima najavio svoj dolazak, a oko 16 časova je i održao tonsku probu.

On će večeras na glavnoj bini nastupiti sa hitovima “Feel the Love”, “Not Giving In”, “Love Me Again”, “Cheating” i mnogim drugim.

Pravac sa festivala Exit na ovogodišnji Sea Dance stiže i čuvena No Sleep bina koja će ugostiti neka od najtalentovanijih imena internacionalne, regionalne i lokalne DJ scene.

Publiku će večers svojim setovima zabavljati Ana Rs b2b Tanya Moss, Dino R b2b M-tech, Technoklinika, Insolate b2b Filip Xavi, Etapp Kyle, Kobosil. Ljetnju festivalsku zabavu upotpuniće još i programi na Latino Stage, Silent Disco stage, TDI stage kao i brojne chill out zone festvala.

Sea dance se održava od danas do 15. jula na plaži Jaz u Budvi.

Posljednji, sitni radovi pred početak četvrtog izdanja Sea Dance festivala su završeni danas, a prvi gosti u kampu su počeli da pristižu još jutros, ukoliko se izuzmu ljubitelji dobre muzike koji su na budvansku plažu Jaz stigli sa festivala Exit u Novom Sadu još u srijedu.

Reporterska ekipa “Vijesti” uspjela je da zabilježi detalje koji su obilježili sate pred početak programa – posljednje radove organizacije na binama, atmosferu u kampu i posjetioce koji su uživali u čarima plaže.

Kamperi su zaklon od sunca pronašli u zelenoj zoni – prostoru sa drvećem koji su organizatori obezbijedili upravo za tu svrhu, a bilo je i onih koji su odmarali u “hladu” svojih šatora.

Novitet na ovogodišnjem izdanju je izmijenjen raspored bina, pa je glavna bina (main stage) sada stacionirana na lokaciji gdje je prethodne godine bio TDI, a detaljna mapa može se pronaći na zvaničnom sajtu festivala, kao i na pultovima na glavnom ulazu.

(Vijesti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com