Čađenoviću produžen pritvor - Volim Podgoricu

Čađenoviću produžen pritvor

Danas, 14.07.2017. godine sam primio Rešenje Višeg suda u Podgorici, kojim je u aferi „državni udar“ produžen pritvor mom branjeniku, Mihailu Čađenoviću.
Viši sud u Podgorici je naveo da Mihaila drži u pritvoru da ne bi „ponovio krivično delo“, a ja pitam taj sud kako upravo takva bojazan ne postoji i kod Sinđelićevog misterioznog prijatelja, Miloša Jovanovića, koji je optužen u istom predmetu, i slobodno se šeta Srbijom.
Dakle, Viši sud nije dao nikakve razloge za ovakvu svoju odluku, i stoga ću hitno uložiti žalbu na rešenje o pritvoru, a očekujem da Apelacioni sud Crne Gore istu usvoji.
Čak i po crnogorskom ustavu, i naravno po međunaronim konvencijama, pritvor je izuzetna mera, i mora trajati što kraće.
U lažnoj aferi „državni udar“ pritvor se koristi kao metod pritiska na pritvorene osobe da priznaju ono što nisu uradili, kao i da lažno optuže one za koje znaju da su nevini.
O tome postoje sudski overena svedočanstva, upravo ljudi iz ovog istog predmeta, a koji su „priznali“ samo da bi se vratili svojim kućama i porodicama.
Svima je jasno da se Mihailo drži u pritvoru samo zbog činjenice da je blizak saradnik gospodina Andrije Mandića, budući da ne postoji bilo kakvo obrazloženje za pritvor koji mu se stalno produžava.
Takođe, Ustavni sud Crne Gore bi 19.jula trebalo da održi sednicu na kojoj će odlučivati o ustavnoj žalbi koja je podneta protiv odluke o pritvoru za Mihaila Čađenovića.
Nadam se da će 27 odluka Suda u Strazburu koje su citirane u toj ustavnoj žalbi u korist Mihaila Čađenovića, imati veći uticaj na Ustavni sud od floskula Specijalnog tužioca, koje su dokumentima raskrinkane.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com