Početna » NOVOSTI » Hronika » NOVČANO KAŽNJEN ZBOG IZAZIVANJA POŽARA
FOTO: Ilustracija

NOVČANO KAŽNJEN ZBOG IZAZIVANJA POŽARA

 

Brzom intervencijom vatrogasaca juče je na kraju Sutorine, iza objekata Feropleta, spriječen požar većih razmjera na privatnom imanju stranog državljanina, koji je zapalio otpad , objavio je portal Radio Herceg Novi.

Prema riječima dežurnih u Službi zaštite i spasavanja Opštine Herceg-Novi, u gašenju požara učestvovala su tri vatrogasca i jedno protivpožarno vozilo. Požar je lokaizovan za desetak minuta . Izgorelo je nisko rastinje i trava na površini od 200 kvadratnih metara. Na imanju se nalazi voćnjak i kamp prikolica koji nisu bili zahvaćeni vatrom.
Na lice mjesta je izašla patrola Komunalne policije, koja je konstatovala  da je požar manjih razmjera paljenjem otpada izazvao strani državljanin. On je sankcionisan novčanom kaznom, koja se kreće u rasponu od 150 do 1500 eura, potvrdila je vd načelnica Službe Komunalne policije Marija Andrić. Ona je upozorila na obavezno pridržavanje opštinske Odluke o zabrani loženja vatre na otvorenom tokom ljetne sezone.

(Radio Herceg Novi)

Check Also

Zapalila se Srpska pravoslavna crkva u Kaliforniji, jedan dio je potpuno izgorio

U petak 19. januara se u Riversajdu u Kaliforniji zapalila Srpska pravoslavna crkva Vaznesenja Gospodnjeg.  Požar je izbio u ...

POŽAR: Izgorjelo vozilo na parkingu

Jutros oko 4 sata iza restorana “Savoja” u centru Bara godjelo je vozilo marke “Honda” ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *