OSUĐEN NA DVIJE GODINE ZATVORA: Osam uboda nožem govore da je htio da ubije Abdića - Volim Podgoricu

OSUĐEN NA DVIJE GODINE ZATVORA: Osam uboda nožem govore da je htio da ubije Abdića

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je Mensur Lucević osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Mahmuda Abdića, pišu “Vijesti”.

Prvostepenu presudu u podgoričkom Višem sudu izrekla je sutkinja  Vesna Moštrokol.

U njoj između ostalog piše  da je Lucević 13. jula 2016. godine, u Ulici Slobodana Škerovića i u zajedničkom dvoristu  sa oštećenim, pokušao da ubije Abdića.

“Zbog ranijih sukoba sa oštećenim i nastalog verbalnog sukoba, dok se oštećeni sa kacigom na glavi kretao prema motoru koji je bio parkiran u dvorištu, okrivljeni je prišao  Abdiću i zadao mu nekoliko udaraca nožem u predjelu vrata, nakon čega je  pobjegao iz dvorišta na ulicu. Optuženi ga je sustigao nastavljajući da ga ubada sječivom noža u predjelu tijela. Nakon što je pao na asfalt, Abdić je uspio da se okrene na leđa kako bi se odbranio, a optuženi ga je i dalje nožem udarao u predjelu glave i lica, nanoseći mu teške tjelesne povrede”, navodi se u presudi.

Iz  Apelacionog  konstatuju da je  prvostepeni sud pravilno zaključio da je optuženi  nesumnjivo pokušao da liši života  Abdića, na šta ukazuje  broj zadatih udaraca nožem –  osam: “Od čega veći broj u vitalne djelove tijela – u vrat i leđa, kako to proističe iz nalaza i izjašnjenja vještaka medicinske struke, te ispoljena upornost koja proizilazi iz činjenice da je trčao za oštećenim koji je bježao iz dvorišta prema trafici, sustigao ga, zadajuću mu udarce čak i nakon što je oštećeni pao leđima na asfalt, kada je nogama pokušavao da se odbrani od optuženog”, navodi se u obrazloženju presude Apelacionog suda. 

(Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com