Početna » NOVOSTI » Društvo » AKTIVNO VIŠE POŽARA: Izgorjela jedna kuća
FOTO: SLUŽBA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA TIVAT

AKTIVNO VIŠE POŽARA: Izgorjela jedna kuća

U Crnoj Gori je aktivno više požara na primorskoj i centralnoj regiji, a na Trešnjevu u Opštini Cetinje je izgorjela jedna kuća.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a saopštio saopštio je da su tokom protekle noći vatrogasne ekipe djelovale na više požarišta u Primorskom i Centralnom regionu Crne Gore.

Tivat: Gori na lokacijama Begovići i Ponta Veslo. Sa Ponte Veslo su evakuisani svi kamperi i kupači asistencijom Vojske Crne Gore odnosno Mornarice, Plovne jedinice iz Budve i Uprave pomorske sigurnosti. Ukupno je evakuisano oko 100 osoba.

Tivat: Sa Luštice evakuisano više stotina ljudi, vatra prijeti kućama u selu Begovići

Ovako su turisti bježali od požara na Veslu (POGLEDAJTE VIDEO)

“Muškarci ostali da brane naselje”

Lokalizovan požar u mjestu Krstac

Kotor: Aktivan je požar u Bigovi. Vatra je blizu kuća. Vatrogasci trenutno pokušavaju da sačuvaju kuće. Jak vjetar otežava gašenje.

Bar: Gori na Golom brdu u Sutomoru. Dvije vatrogasne ekipe djeluju. Požar je lokalzovan. Nijesu ugroženi stambeni objekti ni stanovništvo.

Prijavljen je požar na lokaciji ka Paštrovićima. Ekipa je krenula na lice mjesta. Po dolasku ekipe biće poznata detaljna informacija o obimu požara.

Podgorica:  Aktivna dva veća požara: u Ponarima (Vukovci) i u Kućama Rakića, gdje je izgorio jedan magacin i pričinjena je velika materijalna šteta.

Aktivno je i 7-8 manjih požara na teritoriji Glavnog grada, čije se stavljanje pod kontrolu uskoro očekuje.

Primorski region:

Ulcinj: Trenutno nema aktivnih požara

Budva: Nmea aktivnih požara. Dva vozila su upućena na Lušticu kao ispomoć

Herceg Novi: Nema aktivnih požara. Sve raspoložive ekipe su na Luštici.

Centralni region

Cetinje: Aktivani požari na Trešnjevu, Velestovu i Lastvi. Na Trešnjevu je izgorela jedna kuća. Trenutno duva jak vjetar i ubrzava širenje vatre ka kućama.

Danilovgrad: Dva aktivna požara: Podglavice i Novo Selo (Komanice).

Nikšić: Gorjelo u Bogetićima uz magistralu. Požar je lokalizovan. Trenutno su se ekipe uputile ka Rudinama gdje je prijavljen požar. Obim ovog požara nije poznat dok ekipe ne stignu na lice mjesta.

U sjevernom regionu nema aktivnih požara saopšteno je iz Direkotrata za vanredne situacije MUP-a.

“Požari, osim u slučajevima u kojima je to eksplicitno navedeno, ne ugrožavaju ljude i imovinu. Direktorat za vanredne situacije poziva građane da prijave svaki požar na br. tel 112. Naredna redovna informacija i požarima biće objavljena nakon 13:00. U slučaju potrebe za hitnim informisanjem Direktorat za vanredne situacije informisaće javnost i prije toga uobičajenim kanalima Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Vijesti

Check Also

Proslava Dana nezavisnosti: Evo ko sve nastupa na Cetinju

Crnogorska kulturna mreža nastavlja sa organizacijom obilježavanja 21. maja, najznačajnijeg datuma u novijoj istoriji Crne ...

Da li je Tito aminovao rušenje Njegoševe kapele na Lovćenu? Došao je na Cetinje i evo šta je rekao

U aprilu 1969. cijela je stvar oko rušenja Njegoševe kapele na Lovćenu i podizanja Mauzoleja ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *