Gojković: Nije dobro, našim greškama smo im dozvolili da se vrate u meč - Volim Podgoricu

Gojković: Nije dobro, našim greškama smo im dozvolili da se vrate u meč

 

Selektor naših vaterpolista Vladimir Gojković kazao je da su “ajkule” greškama dozvolile Kanadi da se vrati poslije 8:4 za Crnu Goru i osvoji bod na startu Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

Pobjeda bi crnogorskim vaterpolistima praktično već nakon prvog kola obezbijedila direktno mjesto u četvrtfinalu, ako uzmemo u obzir činjenicu da su naši momci kvalitetniji od sljedećih rivala, Brazila i Kazahstana.

“Nije dobro. Utakmica je od starta bila u nekom egalu. U posljednjoj dionici smo imali četiri gola prednosti na pet minuta do kraja. Samo našim greškama, nekontrolisanim napadom smo im dali šansu da se vrate. Od posljednja četiri šuta su postigli četiri gola. Mi smo isključivi krivci. Morali smo imatu tu stabilnost, jer smo za tri četvrtine primili četiri gola, a onda za pola dionice još četiri. Ali, nema nazad, moramo da se pripremimo za naredni meč i da nastavimo da se borimo za što bolju poziciju u grupi. Još uvijek nijesam gledao Brazil u ovom sastavu, dosta ubjedljivo su pobijedili Kazahstan danas. Posvetićemo se njima, tražimo pobjedu, a onda ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija”, kazao je Gojković.

Remi sa Kanadom nije obeshrabrio Darka Brguljana.

“Očekivali smo tešku utakmicu, ali nijesmo očekivali da ćemo igrati neriješeno. Ali, ne vidim razlog za neku nervozu, ovo je neka nova ekipa, sa dosta novih igrača. Vidjeli smo da nas ne čeka laka grupa. To su sve dobre reprezentacije. Ne mogu reći da smo ušli opušteno u utakmicu, vodili smo 8:4. U finišu je došlo do pada, oni su dva posljednja gola postigli iz odličnih akcija. Ne znači da sa ovim remijem nećemo biti prvi u grupi. Ne treba praviti veliku dramu, imamo još dvije utakmice i znamo šta nam je zadatak. Ukoliko Kanada pobijedi obje utakmice gledaće se gol razlika. Možda bolje da smo sada igrali neriješeno, nego kasnije kada nam bude potrebnije. Idemo dalje, turnir je tek počeo”, poručio je Brguljan.

Crna Gora će sljedeći meč na Svjetskom prvenstvu odigrati u srijedu od 21.30 protiv Brazila.

www.cdm.me

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com