Početna » NOVOSTI » Društvo » Marković sa šeikom Al Nahjanom: CG je bezbjedna za investicije iz UAE

Marković sa šeikom Al Nahjanom: CG je bezbjedna za investicije iz UAE

Crna Gora je sigurna i bezbjedna država za investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje UAE, šeikom Abdulahom bin Zajedom bin Sultanom Al Nahjanom koji boravi u zvaničnoj posjeti našoj državi.

Sagovornici su saglasni u ocjeni da su bilateralni odnosi Crne Gore i UAE odlični te da ima prostora za dalje jačanje ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma. U tom kontekstu, predsjednik Marković je istakao važnost uspostavljanja avio linije između Dubaija i Tivta kao i nastavak saradnje po pitanju vizne liberalizacije. Zajednički je konstatovano da bi bilo korisno uspostavljanje mješovitih komisija koje bi radile na pospješivanju ekonomske saradnje.

Podsjetivši da je 5. juna Crna Gora postala članica NATO-a, premijer Marković je istakao da naša država svoju budućnost vidi u Evropskoj uniji i konstatovao da je cilj da se pregovori završe u narednih pet godina. Šeik Al Nahjan je pozdravio ovakvo opredjeljenje Crne Gore i posebno pohvalio odlične odnose koje imamo sa država regiona, konstatujući to ohrabrujućim za strane investitore.

Ističući da nema jedinstvene Evrope bez Zapadnog Balkana, kao ni stabilnosti Unije bez stabilnog regiona, predsjednik Marković je naveo da Crna Gora sebe vidi u EU, bez obzira na to kako ona bude izgledala ubuduće.

U kontekstu razgovora o miru i stabilnosti, istaknut je značaj borbe protiv svih vrsta ekstremizma i radikalizma i jačanja saradnje nadležnih službi u toj oblasti. Sagovornici su takođe razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Persijskom zalivu.

www.cdm.me

Check Also

Marković: Kriminalne grupe imaju problem sa državom  

Kriminal je stao naspram drżave. Bez obzira o kojim se kriminalnim grupama radi one sada ...

ĐUKANOVIĆ: Integracija znači povratak zemalja Zapadnog Balkana evropskom civilizacijskom putu

Konsolidacija Evropske unije i proces proširenja EU trebalo bi da se dešavaju istovremeno, jer sve ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *