“Muškarci ostali da brane naselje” - Volim Podgoricu

“Muškarci ostali da brane naselje”

Grupa od oko 80 mještana i turista iz luštičkog sela Begovići i iz rta Veslo evakuisani su jutros iz njihovih kuća zbog požara koji prijeti njihovim kućama i brodovima su prevezeni do Gradske luke na Škveru.

Neki će utočište naći kod rodbine, a ostalima je Opština Herceg Novi obezbijedila smještaj. 

Vrata za ljude sa ugroženog područja otvorili su Institut Igalo i hoteli Light house i Vojvodina.

Dubravka Valić Nedeljković iz Novog Sada koja ima kuću na Rtu Veslo kaže da od 23 kuće, samo je jedna izgorjela i da su muškarci ostali da brane naselje.

Prvo su bili evakuisani na Žanjici, a onda kada je vatra zaprijetila i tom području brodovima su prevezeni u Herceg Novi.

Načelnica Komunalne policije Marija Andrić je kazala da je svima obezbjeđen smještaj i pozvala Novljane koji mogu, da pomognu.

Jutros je požar izbio i na zelenoj deponiji u Sutorini. Vatra je pod kontrolom, a gase je šest vatrogasaca sa dvoje kola, a pomažu mještani i prvrednici sa tog područja.

Opština Herceg Novi je saopštila da nastoji da obezbijedi privremeni smještaj za sve.

“Apelujemo na privrednike i izdavaoce smještaja da se uključe u akciju i jave se call centru Opštine Herceg Novi, na broj telefona 19800. Takođe, apelujemo na sve građane da se aktivno uključe u akciju gašenja požara. Pozivamo sve koji su zainteresovani i u mogućnosti da se jave na isti broj – 19800, gdje mogu dobiti informacije o prevozu do Luštice”, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com