Početna » NOVOSTI » Ekonomija » Potpis pa procjena akcija Aca Đukanovića
Aco Đukanović
Aco Đukanović

Potpis pa procjena akcija Aca Đukanovića

Sa izabranim ponuđačem koji bi trebalo tokom 30 dana da procijeni vrijednost akcija pljevaljaskog Rudnika uglja, Elektroprivreda Crne Gore još nije potpisala ugovor jer se čeka na potpis izabranog ponuđača revizorske kuće Deloittte, potvrđeno je “Vijestima”.

Na osnovu procjene vrijednosti akcija Rudnika, od  ove revizorske kuće, EPCG će odlučiti da li će prihvatiti ponudu italijanske kompanije A2A i brata bivšeg premijera Aca Đukanovića da kupe njihove akcije u pljevaljskoj kompaniji.

A2A i Đukanović traže da im EPCG akcije Rudnika otkupi po cijeni od 6,5 eura, dok je posljednja berzanska cijena 4,5 eura. Đukanović ima oko 590 hiljada akcija a A2A dva miliona akcija.
Skupština EPCG je 31. januara ove godine  usvojila odluku da razmotri ponudu A2A i Đukanovića o otkupu većinskog paketa 51,69 odsto akcija Rudnika. A2A posjeduje 39,49 odsto, a Đukanović oko 12 odsto akcija pljevaljske kompanije.

“U zakonom predviđenom roku za dostavljanje ponuda, u skladu sa javnim tenderom br 6/17  ‘Nabavka usluga Savjetodavne usluge, izrade studije opravdanosti ulaganja i procjena preduzeća Rudnik uglja Pljevlja’, EPCG je dobila dvije ponude  o kojima su se nadležni u kompaniji  izjasniti i izabrali najbolju ponudu.  U skladu sa zakonskim obavezama rješenje o najpovoljnijoj punudi kompanije Deloitte objavljeno je na portalu Uprave za javne nabavke u zakonskom roku. U međuvremenu se očekuje i potpisivanje ugovora dvije strane nakon čega se i on objavljuje  na portalu Uprave za javne nabavke. U skladu sa uslovima Deloitte je u obavezi da u roku od 30 dana, od dana potpisivanja ugovora, pruži usluge definisane tenderom”, saopšteno je juče “Vijestima” iz EPCG.

Vijesti

Check Also

Presuda po tužbi malih akcionara EPCG 16. februara: Da li su zakinuti za pola miliona?

U Osnovnom sudu okončana je višegodišnja rasprava u sporu nastalom po tužbi manjinskih akcionara Elektroprivrede, ...

Djelovi ovih gradova u ponedjeljak bez struje

Zbog planiranih radova na mreži u ponedeljak (22. januar), bez napajanja električnom energijom će ostati: ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *