Početna » NOVOSTI » Društvo » Sea Dance: 19 lica lišeno slobode; podnijeto 70 prijava – zaplijenjeni marihuana, ekstazi i kokain  

Sea Dance: 19 lica lišeno slobode; podnijeto 70 prijava – zaplijenjeni marihuana, ekstazi i kokain  

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su sa službenicima drugih organizacionih jedinica Uprave policije realizovali planske aktivnosti u cilju sprječavanja zloupotrebe opojnih droga tokom održavanja muzičkog festivala „Sea dance 2017”, od 13. do 15. jula 2017. godine, na plaži Jaz u Budvi. Službenici policije su tom prilikom podnijeli 70 prijava, od čega dvije krivične i 68 prekršajnih prijava, protiv ukupno 70 lica. Od tih 70 lica dva su lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je 17 lica lišeno slobode zbog prekršaja iz čl. 52 Zakona o zloupotrebama droga. Ostala lica po prekršaju su procesuirana u redovnom postupku, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, službenici Odsjeka u sadejstvu sa službenicima drugih organizacionih jedinica Uprave policije su, sprovodeći planske aktivnosti na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga tokom održavanja muzičkog festivala „Sea dance”, 13, 14. i 15. jula, lišili slobode dva lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nadalje, službenici Odsjeka su podnijeli i 68 prekršajnih prijava protiv 68 lica zbog kršenja čl. 52 Zakona o zloupotrebama droga. Od ukupno 68 prekršajnih prijava, 35 je protiv stranih državljana od kojih je 17 počinilaca prekršaja lišeno slobode. Protiv državljana Crne Gore Sudu za prekršaje su podnijete 33 prekršajne prijave u redovnom postupku.

Službenici Odsjeka su izvršili 82 zaplene, od kojih je 76 zaplijena bilo po poznatom počinocu dok je šest zaplijena bilo po nepozantom počiniocu. Ukupna količina opojnih droga zaplijenjenih na „Sea dance“ festialu je: 109,8 grama marihuane, 109,5 tableta ekstazija i 2,3 grama kokaina, kazali su iz UP.

Check Also

ZAMJENA ZA JAZ: Ovo je NOVA lokacija za SEA DANCE festival!

Peti Sea Dance festival održaće se u Buljarici, saznaje Pobjeda nezvanično. Ta lokacija izabrana je ...

Festival 84 među najvećim svjetskim zimskim festivalima: Preko 20.000 ljudi poslalo poruku zajedništva!

Juče je završen prvi Festival 84, novi član Exitove regionalne porodice koji je već poslije premijernog izdanja ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *