Početna » NOVOSTI » Društvo » Situacija u Grabovcima pogoršana: Vatra se spušta prema tivatskom polju
FOTO: SLUŽBA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA TIVAT

Situacija u Grabovcima pogoršana: Vatra se spušta prema tivatskom polju

Situacija na požarištu Grabovci naglo se pogoršala. Vatra je prebacila preko brda i spušta se prema tivatskom polju.

Veliki plamen i gusti dim vide se i sa tivatske gradske rive Pine. Vatrogasci daju sve od sebe da obuzdaju vatrenu stihiju ali za sada to ne uspjevaju bez pomoći aviona iz vazduha.

Nakon što je jutros bila alarmantna situacija u kotorskom naselju Bigova stanje se stabilizovalo jer su vatrogasci uspjeli da odbrane kuće.

Na trerenu je bio i gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić koji je zbog dramatične situacije u Bigovi napustio sjednicu okalnog parlamenta.

Vatrogasci su na terenu angažovali nekoliko privatnih preduzetnika sa građevinskim mašinama koji su na licu mjesta probijali nove protivpožarne puteve i time olakšavali prilaz vozila vatri i omogućavali prekidanje požarnog fronta.

Trenutno je situacija na požarištu pod relativnom kontrolom. Veliki požar između Grabovca i Bigove izbio je juče.

Komandir Službe zaštite i spasavanja opštine Kotor Maksim Mandić je kazao da je vatra nošena olujnom burom uspjela da uđe u obuhat sela Bigova i da su se vatrogasci nadljudskim naporima borili “bukvalno da sačuvaju kuću po kuću”.

Vatra je nanijela manje štete na određenim objektima, ali zasad nijedan objekat nije uništen.

Na terenu su sve raspoložive ekipe Službe zaštite Opštine Kotora, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Perasta i Službe zaštite iz Budve, a u gašenju pomažu i mještani.

Vijesti

Check Also

Zapaljena kladionica Mozzart: Razbio je staklo, ispraznio kanister benzina, a onda nestao u sekundi dok je vatra gutala lokal

Nepoznati muškarac izazvao je požar u objektu kladionice Mozzart u noći između srijede i četvrtka, a vatra je zahvatila ...

U POŽARU IZGORIO DIO KUĆE: Povrijeđen podstanar

U požaru koji je juče, oko 13 sati, izbio u prizemnoj kući Radmile Mirković, u ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *