Početna » NOVOSTI » Svijet » Taksista strankinji naplatio 280 eura za 14 kilometara vožnje

Taksista strankinji naplatio 280 eura za 14 kilometara vožnje

Policija u Pragu privela je jednog taksistu koji je, po uobičajenoj praksi lokalnih taksista da strancima pokušaju da naplate vožnju više nego Česima, pretjerao toliko da je jednoj strankinji vožnju od 14 kilometara naplatio čak 280 eura, umjesto maksimalne moguće cijene od 20 eura.

Strankinja je proteklog vikenda sjela u taksi u turističkom jezgru Praga da je preveze do 14 kilometara udaljenog hotela u širem centru, ali, umjesto da uključi taksimetar koji ne bi smio da pokaže više od 20 eura, vozač je od putnice zatražio čak 480 eura.

Kada je zapanjena žena kazala da ima samo 50 eura, taksista je odvezao do bankomata da podigne novac, ali mu nije bilo dovoljno 120 eura koliko je podigla, već je tražio još.

Na kraju su, cjenjkajući se, došli do cijene od 280 eura, više nego desetostruko veće od realne za tu vožnju. Umesto priznanice, taksista je ženi na njen zahtjev rukom nažvrljao potvrdu da je platila vožnju.

Prevarena strankinja požalila se recepciji hotela, a policija tri sata kasnije uspjela je da nađe i privede taksistu protv koga je strankinja podnijela krivičnu prijavu.

Beta

Check Also

Od 1. jula nove cijene taksi prevoza

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

TAKSISTI ZABRANJENO DA VOZI: Vožnju od 4 km NAPLATIO 30 eura!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *