Početna » PG INFO » Zbog nepojavljivanja svjedoka odloženo suđenje za ubistvo braće Ćulafić

Zbog nepojavljivanja svjedoka odloženo suđenje za ubistvo braće Ćulafić

Rekonstrukcija je odložena za 11. septembar u 12 časova, a glavni pretres za 16. oktobar u 11.30 časova.

Oba svjedoka nijesu nađena na adrese na kojima se vodi da žive, te stoga je Moštrokol predložila da im se poziv uruči preko policije, kako bi bili sigurni da poziv mora biti primljen.

Moštrokol je rekla da je postojao broj preko kojeg je pokušala da dobije Radenu, ali bezuspješno. Navodi se Mijat živi u Podgorici  već duže, ali za sada na nepoznatoj adresi.

Podsjetimo, prvostepenu osuđujuću presudu donio je sudija Vladimir Novović koji je ocijenio da je Čogurić teško ubistvo počinio u prekoračenju granica nužne odbrane.

U žalbenom postupku, zastupnik optužbe je zastupao stav da optuženi nije pucao u njih u nužnoj odbrani dok je s druge strane, Čogurićev advokat isticao da je se radi o školskom primjeru tog instituta, jer je njegov branjenik bez svoje krivice doveden u stanje u kome nije imao izbora.

U odluci Apelacionog suda navodi se da su nejasni razlozi prvostepene presude u dijelu u kojem se obrazlaže prekoračenje nužne odbrane “jer je upotrijebio neadekvatno sredstvo vatreno oružje u situaciji kada je logično bilo očekivati da će na njegovu stranu stati u zaštitu njegov prijatelj, kao i druga lica koja su se nalazila u lokalu i tako spriječe evidentan napad oštećenih.

Dnevne novine

Check Also

Istražitelji došli do šokantnih saznanja o ubistvu milijardera i njegove supruge

Privatni istražitelji u Kanadi vjeruju da je uglednog milijardera i njegovu ženu, koji su pronađeni ...

UBICA U CRNOJ GORI? Htio da zgazi suprugu, pa ga ubio sin

Damir T. (20) iz sela Pope kod Tutina, koji je zaklao oca Sabru (46) posle svađe ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *