Evo koliko je iznosio prosječan račun za struju u junu - Volim Podgoricu

Evo koliko je iznosio prosječan račun za struju u junu

Do­ma­ćin­stva su u ju­nu po­tro­ši­la 90.930.338 ki­lo­vat-sa­ti elek­trič­ne ener­gi­je, što je šest od­sto vi­še u od­no­su na maj­sku po­tro­šnju, od­no­sno 1,5 od­sto vi­še u od­no­su na po­tro­šnju ostva­re­nu to­kom ju­na 2016, sa­op­šte­no je iz Elek­tro­pri­vre­de.
– Pro­sje­čan jun­ski ra­čun za elek­trič­nu ener­gi­ju za do­ma­ćin­stva na ni­vou Cr­ne Go­re (uko­li­ko se iz­u­zmu neo­či­ta­na mjer­na mje­sta u objek­ti­ma ko­ji ni­je­su stal­no na­sta­nje­ni) iz­no­si 29,58 eura. Do­ma­ćin­stva na Ža­blja­ku bi­lje­že naj­ni­žu pro­sječ­nu po­tro­šnju od 18,95 eura, dok je naj­ve­ća po­tro­šnja pret­hod­nog mje­se­ca oči­ta­na u Ul­ci­nju, gdje su do­ma­ćin­stva u pro­sje­ku po­tro­ši­la elek­trič­ne ener­gi­je u vri­jed­no­sti od 38,55 eura – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.
Ra­čun pre­ko 150 eura do­bi­će 0,72 od­sto po­tro­ša­ča, dok je po­tro­šnja od 100 do 150 eura oči­ta­na kod 1,13 od­sto ku­pa­ca. 
Jun­ske ra­ču­ne uma­nje­ne za iz­nos po­pu­sta za re­dov­ne pla­ti­še do­bi­će čak 51,5 od­sto do­ma­ćin­sta­va u Cr­noj Go­ri, od­no­sno 173.541 ku­pac.

(Dan)

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com