Gugi ostaje pri svome: Niko me nije pritiskao da priznam krivicu - Volim Podgoricu

Gugi ostaje pri svome: Niko me nije pritiskao da priznam krivicu

Direktora firme “Gugi komerc” Branislav Gugi Savić, ostao je pri svom iskazu da je bio član kriminalne grupe zajedno sa Svetozarom Marovićem.

Na današnjem ročištu u podgoričkom Višem sudu  raspravljalo se o sporazumu za priznanje krivice Savića, a on je ostao pri ranijem iskazu da “na njega nije vršen pritisak da prizna krivicu”.

Ukoliko sud usvoji predlog sporazumne krivice, o čemu će se odlučivati naknadno, Savić bi bez prava na žalbu bio osuđen na šest mjeseci zatvora, a morao bi da uplati i 3000 eura sudskih troškova.

Sporazum o priznanju krivice je potpisao 19.07.2016. On je priznao da je učestvovao u namještanju poslova u kojima je Opština Budva oštećena za oko 6.000.000 eura i na taj način svojoj firmi prihodovao bespravno imovinsku korist. Saviću je ovo drugi sporazum, a krivicu je priznao u predmetima Krapina, Bulevar i Jaz.

Protiv njega postoje materijalni dokaza u vidu dokumentacije, iskaz svjedoka saradnika, nalazi sudskih vještaka, dokumentacija Opštine Budva.

Savić do sada nije optuživan i porodičan je čovjek, što se navodi kao olakšavajuća okolnost.

“Nemam šta posebno da naglasim i da kažem više. Saglasan sam sa optužnicom. Krivam sam što sam bio član kriminalne grupe zajedno sa Svetozarom Marovićem i što sam bio glavni za donošenje odluka u firmi vezano za ovo djelo. Na mene nije vršen pritisak da priznam krivicu, niti mi je ponuđeno bilo šta. ”, rekao je Savić.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com