Krivokapić predstavio Manifest: Okupiti snage koje žele građansku Crnu Goru - Volim Podgoricu

Krivokapić predstavio Manifest: Okupiti snage koje žele građansku Crnu Goru

Crnoj Gori je potrebno okupljanje snaga koje našu državu doživljavaju kao demokratsku, građansku, evropsku i evroatlantsku kako bi spriječili dalje urušavanje institucija i političkog sistema, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

Lider SDP-a juče je predstavnicima stranih ambasada u Crnoj Gori predstavio “Manifest za okupljanje progresivnih snaga”.

“U našem Ustavu je zapisano da parlament usvaja plan razvoja Crne Gore i upravo je to potreba zemlje čije se ekonomsko i socijalno stanje pogoršava konstantno”, naveo je Krivokapić. On je ambasadorima poručio da je za SDP ključno okupljanje snaga oko novih razvojnih ciljeva, kako bi od Crne Gore, kako je naveo, napravili državu u kojoj će građani kvalitetno i dobro živjeti.

“Potreban je dogovor progresivnih snaga kako bismo zajedno pokrenulili državu naprijed i rješavali nagomilane probleme”, kazao je Krivokapić.

U razmjeni mišljenja, kako su naveli iz SDP-a, Krivokapić je saopštio da njegova partija smatra da se ne treba ponovo baviti već završenim pitanjima i da je za početak rješavanja političke krize ključno to da vlast pristane na održavanje parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim i lokalnim tokom naredne godine.

“Članovi diplomatskog kora su se takođe interesovali za pojedine segmente Manifesta, vezane za ekonomska i druga pitanja”, saopšteno je iz SDP-a.
SDP je ranije ostatku opozicije i nevladinom sektoru ponudio “manifest za okupljanje progresivnih snaga”, na kojem bi se zasnivala politika nove vlade nakon promjene vlasti”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com