Raičević: Bogatima struju ne diraju, ili je vraćaju ilegalno - Volim Podgoricu

Raičević: Bogatima struju ne diraju, ili je vraćaju ilegalno

Vladan Raičević, iz nikšićkog odbora Pokreta za promjene, upozorava da zabrinjavaju zakonske uredbe prema kojima vlasnik domaćinstva kojem je prekinuto napajanje električnom energijom “biva praćen, ne bi li bio uhvaćen u snalaženju za goli opstanak”.

“Time se isključeno domaćinstvo želi dovesti u poziciju u kojoj ne preostaje ništa drugo do da se iznađu finansijska sredstva kojima će se podmiriti dug. Ukoliko se pak utvrdi da je riječ o nelegalnoj potrošnji, novčana kazna za takav prestup može dostići i iznos od 3.000 evra”, stoji u Raičevićevom saopštenju za javnost.

On ističe da su gubici na mreži ponekad od nelegalnih sistema u čijem je osposobljavanju učestvovalo samo osoblje Elektroprivrede.

“Zato ne treba da nas čudi to što se crnogorska privreda sve češće poredi sa krmačom koja proždire svoj okot. Riječ je o korupciji i protekcionizmu, ali i o tiraniji privatizovanih firmi kojima je, budući da su u nebo izrasle zahvaljujući režimu, sve dozvoljeno, pa i tlačenje onih kojima su tih pet sijalica jedini životni luksuz”, poručuje Raičević.

Prema njegovim riječima javna je tajna da se firmama “tajkuna nakon legalnog isključenja zbog duga za struju vrši ilegalno uključenje, a da su radnici Elektroprivrede prinuđeni da o tome ćute”, kao i da se isključenja, bilo da su u pitanju domaćinstva ili privreda, vrše selektivno.

“Možete li dobiti informaciju o redosljedu isključenja na osnovu iznosa dugovanja? Naravno da ne. Istina je da je riječ o autokratskom upravljanju državnim resursima, bahatoj i neproračunatoj politici dežurnih trošadžija, te još jednoj taktici ugnjetavanja koja, u to sam uvjeren, neće uroditi plodom. Zato zahtjevamo da se objavi lista sa imenima dužnika iz oblasti privrede, premda su nam iznosi dugova pojedinačnih domaćinstava poznati sa spiska članova i simpatizera Demokratske partije socijalista”, zaključuje Raičević.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com