UHAPŠENE DVIJE OSOBE - Volim Podgoricu

UHAPŠENE DVIJE OSOBE

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Stanice granične policije Tuzi  i Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su na osnovu međunarodnih potjernica NCB Interpol Rim i NCB Interpol Sarajevo, na graničnim prelazima Božaj i Dobrakovo, lišili slobode dva lica koja se međunarodno potražuju radi izdržavanja zatvorskih kazni izrečenih presudama nadležnih sudova u Italiji i Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, službenici granične policije su na GP Božaj, 13.07.2017. godine lišili slobode Vilsona Lushaja (49) iz Albanije, na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Rim. Ovo lice je lišeno slobode radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 14 godina, izrečene presudom suda u Lećeu, zbog krivičnog djela nezakonita trgovina narkoticima.

Nadalje, službenici granične policije su na GP Dobrakovo, takođe 13.07.2017. godine, lišili slobode Zorana Kulaševića (33) iz Bosne i Hercegovine, na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpol Sarajevo. On je lišen slobode radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od godinu dana, koja je izrečena na osnovu presude Osnovnog suda u Zvorniku, zbog krivičnog djela teška krađa.

Ovim licima je određen ekstradicioni pritvor po rješenjima sudija za istragu Višeg suda u Podgorici i Višeg suda u Bijelom Polju. Slijedi komunikacija između nadležnih organa naše i ove dvije države radi ekstradicije ovih lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com