UKRAJINSKI KANADER STIGAO U TIVAT: Očekuju se još tri letjelice - Volim Podgoricu

UKRAJINSKI KANADER STIGAO U TIVAT: Očekuju se još tri letjelice

 

Protivpožarni avion iz Ukrajine sa devet članova posade i pratećeg osoblja sletio je oko 20.30 na tivatski aerodrom,  javlja TVCG.

(FOTO) DRAMA NA LUŠTICI, MJEŠTANI BRANE KUĆE: Čekaju da vatra dođe do puta da bi mogli da gase

Proveli noć na terenu: Pripadnici Vojske učestovali u gašenju požara

BALKANOM SE ŠIRI TEORIJA ZAVJERE: Šta je zapravo uzrok strahovitih požara koji haraju regijom?

MARKOVIĆ: Otkrićemo one koji namjerno izazivaju požare

View image on Twitter

Riječ je o avionu tipa Antonov AN32P, čiji kapacitet je 8.000 litara vode, koji će sa dva „dromadera“ Direktorata za vanredne sutuacije MUP-a gasiti požare na Luštici.

On vodenu bombu od osam tona na požarište baca sa visine od samo 40-50 metara i to pri brzini od 240-260 km/h.
Kanader iz Ukrajine u Crnu Goru dolazi kroz NATO-ov mehanizam za civilnu pomoć, poručio je ranije danas predstavnik NATO-a Pjer Kazalet

Takođe, ujutro se očekuje dolazak švajcarskog višenamjenskog helikoptera Super puma.

“Na osnovu zahtjeva za međunarodnu pomoć koji je Crna Gora uputila Mehanizmu civilne zaštite EU i NATO-u , oko 21 h očekuje se slijetanje na Tivatski aerodrom ukrajinskog protivpožarnog aviona AN 32P, čiji kapacitet je 8000 litara vode, a sjutra ujutru se očekuje dolazak švajcarskog višenamjenskog helikoptera Super puma, čiji kapacitet je 2000 litara vode”, saopštio je Direktorat za vanredne sutuacije MUP-a.

Pomoć crnogorskim vatrogascima pružiće i protivpožarni avion Air Tractor iz Izraela, kapaciteta 3000 litara vode, koji bi bio operativan narednih dana.

 

 

 

 

Predsjednik Bugarske Rumen Radev obavijestio je crnogorskog kolegu Filipa Vujanovića o spremnosti te zemlje, kao NATO saveznice i priatelja, da odmah uputi specijalizovani helikopter za gašenje požara koji bi u toku sjutrašnjeg dana intervenisao na najkritičnijim mjestima požara u Crnoj Gori.

Radev je naglasio da je Bugarska spremna da pruži i svaku drugu pomoć našoj zemlji. Vujanović je kazao da to doživljava potvrdom bliskosti i prijateljstva dvije države.

Crna Gora uputila je juče poziv NATO-u za pomoć u vidu 2 Kanadera kako bi se na poluostrvu Luštica izborila sa velikim požarima.

“Čim smo dobili poziv proslijedili smo zahtjev državama članicama koje posjeduju ovu vrstu avijacije i pronalaženje je u toku. Crna Gora će odmah nakon toga stupiti u kontakt sa zemljom koja posjeduje traženu vrstu Kanadera i pomoć će biti upućena na lice mjesta “, saopšteno je Televiziji Crne Gore iz sjedišta NATO-a u Briselu.

Takođe, MUP se zahvalio na podršci koju su, u kritičnim trenutcima, iskazale Srbija i Bosna i Hercegovina.

(rtcg)

2 komentara

  1. The processor or CPU is the brains of the laptop or computer – it does most of the calculations your game titles need to operate (with the video clip card carrying out most of the graphics function). With it staying these kinds of an essential component, you would instinctually go for the fastest – and most high priced – processor you could discover, but there is a far better substitute to blowing funds on anything that will be obsolete in a yr: getting a processor that will play tomorrow’s online games at a minimal amount is the sweet spot for any gaming personal computer.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com