Vlada: Sa šeikom nismo pričali o zakupu Kraljičine plaže - Volim Podgoricu

Vlada: Sa šeikom nismo pričali o zakupu Kraljičine plaže

Crna Gora je sigurna i bezbjedna država za investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje UAE, šeikom Abdulahom bin Zajedom bin Sultanom Al Nahjanom. 

Marković ipak, kako je “Vijestima” saopšteno iz  Vlade, sa Al Nahjanom nije razgovarao o davanju u zakup lokaliteta Kraljičina plaža između Bara i Budve, a za koji je ranije bila zainteresovana “Royal grupa” koja je u vlasništvu kraljevske porodice iz Abu Dabija iz koje dolazi Al Nahjan.

Šeik je na konferenciji za novinare sa šefom diplomatije Srđanom Darmanovićem, upitan da li bi kompanije iz UAE ulagale u aerodrom u Tivtu koji Vlada želi da da u dugoročni zakup, rekao da bi svaka saradnja trebalo da se zasniva na zajedničkom ekonomskom interesu.

Al Nahjani je kazao da se raduje ukidanju viza za ulazak u UAE.

“Najavljene aktivnosti u odnosu na vizni režim između dvije zemlje potencijalno će učiniti Fly Dubai više zainteresovanim za moguće investicije u budućnosti”, kazao je Al Nahjani novinarima. 

Darmanović je kazao da Crna Gora i UAE njeguju prijateljske odnose, zasnovane na uzajamnom povjerenju, što sve zajedno doprinosi izuzetnom nivou razvoja sveukupne saradnje. 

“UAE su jedan od najznačajnih stranih investitora u Crnoj Gori i jako cijenimo doprinos UAE razvoju i realizaciji vrijednih infrastrukturnih projekata koji doprinose afirmaciji Crne Gore kao sigurne i atraktivne destinacije za investiciona ulaganja“, rekao je on.

Darmanović, dodao je, misli na projekte kao što su Porto Montenegro, TQ Plaza, Novi duvanski kombinat, koji predstavljaju dobre primjere saradnje i otvaraju vrata za nove investicije UAE. On je ocijenio da nova aviolinija na relaciji Tivat – Dubai ohrabruje dalju saradnju u oblasti turizma i investicije. 

“Zajednički smo konstatovali da je u prethodnom periodu posebno afirmisana saradnja u oblasti investicija, infrastrukture i poljoprivrede, ali da postoji prostor za unapređenje“, rekao je Darmanović.

Premijer Marković je takođe istakao važnost uspostavljanja aviolinije između Dubaija i Tivta, kao i nastavak saradnje po pitanju vizne liberalizacije. Iz Vlade je saopšteno da su Marković i Al Nahjan, istakli i značaj borbe protiv svih vrsta ekstremizma i radikalizma i jačanja saradnje nadležnih službi u toj oblasti. 

Šeik se juče sastao i sa predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Vijesti

2 komentara

  1. Following talking for some time along with observing eath other, it could be normal to fulfill. It could be some sort of fairly trifling romance if two of you will be content with possibly be permanently simply just talking. Both equally persons may just be really searching for anyone in order to speak to.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com