Za dodjelu kredita za stimulisanje preduzetništva i poljoporivrede stigle 42 prijave, opredijeljena sredstva od 110.000 EUR - Volim Podgoricu

Za dodjelu kredita za stimulisanje preduzetništva i poljoporivrede stigle 42 prijave, opredijeljena sredstva od 110.000 EUR

 

Na Konkurs  za  dodjelu  kredita  za  stimulisanje  preduzetništva i poljoprivrede koji je raspisao Glavni grad Podgorica, Sekretarijatu za rad, mlade i socijalni staranje dostavljene su 42 ponude. Od toga, 31 prijava je za poljoprivredu a 11 prijava za preduzetništvo. Evaluacija ponuda je u toku, a rok za završetak je 60 dana.

Opredijeljena  sredstva  za  ovu  kreditnu  liniju  iznose ukupno 110.000 EUR, od čega 80.000 EUR za stimulisanje poljoprivrede i 30.000 eura  za stimulisanje preduzetništva, dok je iznos  sredstava  za  realizaciju  jednog  kredita za stimulisanje preduzetništva ili za stimulisanje poljoprivrede je do 4.000 eura. Kamatna  stopa  je tri odsto na  godišnjem  nivou,  grejs  period  od  12 mjeseci, od  dana  prenosa  odobrenih  sredstava  korisniku  kredita, a rok otplate tri godine.

Konkursom je precizirano da korisnik  kredita  može  biti  srednje, malo ili mikro preduzeće, preduzetnik i poljoprivredni  proizvođač iz Podgorice. Posebno će se cijeniti zahtjevi koji doprinose razvoju ženskog preduzetništva i razvoju biznisa mladih.

PG Biro

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com