Bečić: DPS ne može uvesti CG u EU - Volim Podgoricu

Bečić: DPS ne može uvesti CG u EU

 Predsednik Demokratske Crne Gore (Demokrate) Aleksa Bečić izjavio je danas da vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista (DPS) “nikada ne može uvesti Crnu Goru u EU”.

“Nema dileme da sadašnja vladajuća garnitura nikada ne može zatvoriti poglavlja 23 i 24, sprovesti ekonomske reforme i postići tražene rezultate na polju zaštite životne sredine, prosto iz razloga zato što ne mogu da krenu sami na sebe. Za njih je to nepremostiva prepreka i oni nikada Crnu Goru ne mogu uvesti u EU”, rekao je Bečić u intervjuu Demostatu.

Bečić je istakao da se Demokrate snažno zalažu za evropske integracije i da jedino sa novim, čistim i stručnim pojedincima, koji će obezbediti snagu i nezavisnost institucija, Crna Gora može napred na evropskom putu.

“Taj istorijski zadatak su Demokrate spremne da ispune i zato nemam dilemu da ćemo biti predvodnici vlasti koja će postići zapažene rezultate, napraviti ključne korake napred i omogućiti da Crna Gora bude članica EU”, naveo je Bečić.

Prema rezultatima junskog istraživanja crnogorskog Centra za demokratiju i ljudska prava, vladajući DPS uživa podršku 39,9 odsto ispitanika, a Demokrate su druge sa 19,9 odsto podrške, ispred Demokratskog fronta (DF) koji ima 11,6 odsto. DF je početkom godine imao 21 odsto podrške.

Bečić je rekao da na izborima sljedeće godine očekuje pobjedu i da je DPS partija prošlosti, a Demokrate “tim budućnosti”.

Upitan o stavu Demokrata o pitanju Srba u Crnoj Gori, Bečić je odgovorio da su u toj državi ugroženi svi građani koji ne kradu, misle svojom glavom i hoće da žive od svog rada, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

“Neko je lopov zato što je lopov, neko je pošten zato što je pošten, a neko ugrožen zato što je ugrožen, a ne zato što se zove  Vasilije, Emir ili Štjefan”, rekao je Bečić.

Povodom nedavnog ulaska Crne Gore u NATO, Bečić je podsđetio da su se Demokrate zalagale da odluku o tome donesu građani kao nosioci suvereniteta na referendumu.

“Nakon zatvaranja tog pitanja, vrijeme je da se konačno usmjerimo brojnim i krupnim unutrašnjim problemima koji razaraju naše društvo i koji ključno determinišu budućnost Crne Gore”, rekao je Bečić.

Beta

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com