Marković u Plavu: Vlada posvećena valorizaciji potencijala sjevera - Volim Podgoricu

Marković u Plavu: Vlada posvećena valorizaciji potencijala sjevera

Vlada Crne Gore snažno je posvećena valorizaciji potencijala Plava i cijelog sjevera kako bi se ojačao ekonomski razvoj tog kraja i obezbijedio bolji i kvalitetniji život građana, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa predsjednikom Opštine Plav Orhanom Šahmanovićem, predsjednikom Skupštine opštine Izetom Hadžimušovićem i savjetnikom predsjednika Opštine Šukrijom Cikotićem, upriličenom povodom predstojećeg Dana opštine Plav.

Predsjednik Marković je čestitao praznik rukovodstvu i građanima i rekao da Vlada želi da zajedno sa lokalnim rukovodstvom nađe rješenja za probleme koji usporavaju realizaciju razvojnih planova.

 

Šahmanović je kazao da imaju problema sa lokalnim finansijama, te istakao da prevazilaženje izazova sa koncesijama na šume i vode može doprinijeti boljem i kvalitetnijem punjenju budžeta te otvaranju novih radnih mjesta.

Iskorišćavanje vodnih resursa kroz gradnju mini hidroelektrana, Šahmanović vidi kao zamajac razvoja za plavsku opštinu.

Na sastanku je istaknuto da će svi ozbiljni investitori u ovoj, ali i drugim oblastima, imati punu podršku Vlade i Opštine, te da neće dozvoliti da opstrukcije remete ulaganja i razvoj.

Sagovornici su se saglasili da dalje treba investirati u povećanje turističkih kapaciteta, a ukazano je i na planove za zaštitu Plavskog jezera. Posebno je istaknuta važnost podsticanja poljoprivrednih proizvođača i razgovarano o modelima pomoći kroz različite programe podrške u ovoj oblasti.

 

Zahvalivši predsjedniku Markoviću na ličnoj posvećenosti razvoju sjevera, Šahmanović je pozitivnim ocijenio to što je Vlada kroz kapitalni budžet prepoznala prioritetne projekte za taj kraj.

Premijer je pozvao lokalnu upravu na ubrzanje aktivnosti koje treba da omoguće da se novac iz kapitalnog budžeta iskoristi i omogući realizaciju konkretnih aktivnosti na terenu.

„Izuzetno pozitivan uticaj na razvoj ovog kraja imaće unaprjeđenje putne infrastrukture, prije svega kroz završetak puta koji od Podgorice do Plava ide preko Albanije, ali i kroz izgradnju autoputa te regionalnog puta preko Bjelasice“, kazao je on.

Na sastanku je razgovarano i o problemima razgraničenja između opština Plav i Gusinje i ukazano na važnost efikasnog završetka tog procesa.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com