PODGORICA: Besplatni udžbenici za đake prvake - Volim Podgoricu

PODGORICA: Besplatni udžbenici za đake prvake

 

Glavni grad će i ove godine dodijeliti besplatne komplete udžbenika za sve đake prvake sa teritorije Glavnog grada, saopšteno je iz PG Biroa.

U prethodne dvije godine Glavni grad je obezbijedio besplatne komplete udžbenika za više od 5.100 prvaka. U kompletima će ove, kao i prethodne godine, biti i udžbenik i radna sveska za fakultativnu nastavu iz engleskog jezika.

Za djecu iz socijalno ugroženih porodica, obezbijeđena je i novčana pomoć za nabavku školskog pribora. Tokom 2015. i 2016. ovaj vid pomoći ostvarilo je preko 500 djece osnovnog školskog uzrasta.

Za navedene namjene Glavni grad je za tri godine izdvojio 350.000 eura i na taj način smo se potrudili da roditeljima olakšamo pripremu djece za polazak u školu.

Kompleti knjiga učenicima će biti uručeni na početku nove školske godine, čime ćemo đacima prvacima na najljepši način čestitati polazak u školu i poželjeti puno uspjeha u budućem obrazovanju. Ova aktivnost, koja je započeta u mandatu aktuelne gradske uprave i na koju smo veoma ponosni,  nastavlja se  treću godinu zaredom i nailazi na izuzetno pozitivne reakcije, kako roditelja prvaka, tako i ostalih građana Podgorice. 

1 komentar

  1. I haven’t checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last few posts are really good quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com