Požari u hercegnovskoj opštini: Kuće nisu ugrožene - Volim Podgoricu

Požari u hercegnovskoj opštini: Kuće nisu ugrožene

U gašenju požara na Luštici jutros je uključen ukrajinski avion čiji kapacitet je 8000 litara vode. Dejstvovao je na  Obosniku u predjelu Zabrđa prema Rosama.

“Kako su nas obavjestili iz Direktorata, avion će biti aktivan tokom cijelog dana. Dva manja aviona koja su u prethodnom periodu bili angažovani na Luštici biće, poslije sati , usmjereni na gašenje požara na Vidovom vrhu, kazao je Zlatko Ćirović načelnik Služne zaštite i spasavanja Herceg Novi. Ističe da se požar nije širio na Luštici, jer nije bilo vjetra .

Sinoć je bilo kritično stanje u selu Zabrđe jer se vatra bila približila na oko 300 m od prvih kuća, a iz sela Babunci evakuisane su dvije starije žene

Vatrogasci su cijelu noć gasili požar na Vidovom vrhu, kazali su nam iz novske Vatrogasne službe. Podsjećamo da je juče oko 15.30 izbio požar iznad Sutorine u blizini sela Malta u  blizini hrvatske granice.

Novski vatrogasci sa kolegama iz Kotora, privatnicima i dobrovoljcima cijelu noć su gasili požar na Vidovom vrhu.

“Dio ljudstva se sada preraspoređuje niže ka Malti i Prijevoru, jer bi vatra mogla da se spusti. Sagledavaju koji je najbolji način da priđu opožarenom mjestu i kako da najefikasnije djeluju, kazali su u novskoj vatrogasnoj službi”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com