Požari u Tivtu pod kontrolom: Vatra ne ugrožava naselja - Volim Podgoricu

Požari u Tivtu pod kontrolom: Vatra ne ugrožava naselja

Komandir Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Bardić oko 15 sati kazao je da je stanje na požarištima u tivatskoj opštini pod kontrolom i da vatra trentno ne ugrožava naseljena mjesta, niti infrastrukturne objekte.

U gašenje se uključilo i protivpožarni avion “Antonov”, a helikopterom BEL 212 MUP-a Crne Gore, Bardić je jutros iz vazduha obišao kompletan teren i nakon toga rasporedio vatrogasce na terenu da na najbolji  načn odgovor trenutnoj situaciji na požarištu.

Organizacija žena Tivat danas je na terenu uz veliku zahvalnost za njihove napore poslala i donaciju od 120 sendviča, te sokove i mlijeko.

Inače, situacija je povoljnjija i što se aero zagađenja tiče jer je danas koncentracije dima i pepela u vazduhu nad Tivtom osjetno manja, nego što je to bio slučaj juče. 

Pomoć tivatskih kompanija 

Tivatske kompanije nastavljaju da na razne načine podržavaju gašenje velikih požara koji danima bukte u okolini tog grada.

Tako je kompanija Luštica Development pripadnicinma Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića juče poklonila deset pari specijalnih vatrogasnih čizama iz svog magacina, a kod kompanije Vatropromet iz Podgorice naručeno je još 30 pari čizama koje će biti isporučene u nakraćem roku.

Luštica development obezbijedila je i određenu količinu novih vatrogasnih cijevi i mlaznica za DVD “Krtoli” dok je ponuđena i usluga smještaja i ishrane za pripadnike vatrogasnih jedinica sa sjevera koje su poslate na ispomoć.

Dio zasposlenih u Luštici Development samoinicijativno se priključo gasiocima na terenu, a u centrali kompanije u Radovićima postavljena je i posebna kutija za prikulpljanje novčanih donacija za kupovinu opreme vatrogascima.

Kompanija Porto Montenegro već par dana besplatno snadbijeva gorivom vatrogasna vozila, a jedno svoje terensko vozilo privremenmo je ustupila tivatskoj policiji.

Porto Montenegro je obezbijedio i smještaj za posadu i tehničko osoblje ukrajinskog protivpožarnog aviona “Antonv”.

Vijesti

3 komentara

  1. One more thing. In my opinion that there are many travel insurance web-sites of trustworthy companies that allow you to enter your journey details and have you the quotations. You can also purchase the particular international holiday insurance policy online by using the credit card. All you should do is usually to enter your own travel details and you can understand the plans side-by-side. You only need to find the program that suits your financial budget and needs and after that use your credit card to buy them. Travel insurance on the web is a good way to take a look for a respectable company for international travel insurance. Thanks for expressing your ideas.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com