SAZNAJTE KAKVO JE STANJE SA POŽARIMA! Ukrajinski “Antonov” gasi u Tivtu, dolaze i dva helikoptera - Volim Podgoricu

SAZNAJTE KAKVO JE STANJE SA POŽARIMA! Ukrajinski “Antonov” gasi u Tivtu, dolaze i dva helikoptera

 

 

Za razliku od prethodnih dana, jutro u Crnoj Gori, kada je posrijedi situacija sa požarima, je nešto mirnije. Najaktivniji su požari na primorju i u centralnoj regiji i svi su pod kontrolom. Ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8000 litara vode, sinoć je sletio na aerodrom u Tivtu i biće angažovan u ranim jutarnjim časovima. 

Danas oko devet časova se očekuje dolazak švajcarskog višenamjenskog helikoptera Super puma, čiji kapacitet je 2.000 litara vode, kao i dolazak tima iz Bugarske sa helikopterom MI 17, kapaciteta 2.000 litara vode. U najavi su još dva protivpožarna aviona Air Tractor, kapaciteta 3.000 litara vode, iz Izraela koji bi bili operativni sjutra.

7.00

Stanje požara u šest časova je sljedeće

Nikšić

Tokom noći pripadnici SZS Nikšić su intervenisali u Podbožuru i Macavarama, kako bi spriječili širenje vatre koja se približavala kućama.

Požari su i dalje aktivni, ali nijesu ugrožene kuće niti stanovništvo.

Podgorica

Aktivan je požar u Mrkama. Ekipe su trenutno na terenu. Tokom noći je bilo nekoliko manjih intervencija i svi požari su ugašeni.

Najveća intervencija je bila u Donjoj Gorici gdje je vatra zahvatila veću količinu guma iz obližnjeg auto servisa.

Danilovgrad

Noć je za pripadnike SZS Danilovgrad bila nešto mirnija nego nekoliko prethodnih, ali će i dalje nastaviti da prate mjesta na kojima je juče gorelo: Bandići, Šobajići i Vrela.

Cetinje

Aktivni požari su u  Lastvi Čevskoj, Donjoj Markovini i Velestovu ali nema ugroženih objekata i lica.

U Ulcinju, Baru, Budvi i Kotoru trenutno nema aktivnih požara.

U Opštinama Tivat i Herceg Novi – situacija je nepromijenjena.

Aktivni su požari u mjestu Mardari, pojasu Solila-Topliš, duž sela Đuraševići, duž sela Zabrđe ka Žanjicama, na Plavim horizotima i Debelom brijegu ka Prijevoru.

Ukrajinski protivpožarni avion AN 32P, čiji je kapacitet 8000 litara vode, sinoć je sletio na aerodrom u Tivtu u 20:37 i biće angažovan u ranim jutarnjim časovima.

 

“Danas oko devet časova se očekuje dolazak švajcarskog višenamjenskog helikoptera Super puma, čiji kapacitet je 2000 litara vode. Oko 9 časova se očekuje polazak tima iz Bugarske sa helikopterom MI 17, kapaciteta 2000 litara vode. U najavi su još dva protivpožarna aviona Air Tractor, kapaciteta 3000 litara vode, iz Izraela koji bi bili operativni sjutra. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova zahvaljuje na podršci koju su, u kritičnim trenucima, iskazale Republika Srbija i Bosna i Hercegovina”, saopšteno je iz MUP-a.

www.cdm.me

1 komentar

  1. Pi sram bilo Vladu Crne GOre. Nesposobne neznalice, bagra! Imali smo mi sasvim dovoljno aviona i hilikoptera dok nije DPS posast zavladala! Prodali su sve hilikoptere vojske, i avione koje su mogli da koriste u ovakvim situacijama. PRodali ih za male pare, a sad sve ovo placaju i po 100 puta skuplje, da se vade iz govana! Sramno i to opet nasim parama, a pare od prodaje vrhunske vojne opreme koju smo imali, opet su uzeli marovici i bogdanovici i ostala bagra DPSovska… Imate li vi mozak, planiranje, sto ne kupite 2,3 hilekoptera, 1 antonov ili kanader i da Turisticka destinacija konacno ima svoje vatrogasne sluzbe kako dolikuje 21. vijeku.. A ne ovako. Prvo su cekali da pozari dobro dogore i popale sve, pa sad daju opet nase pare da kao gase! Pozar najveci je u glavama Mila i Dula , pogotovo kad se dobro nasHmrcu…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com