Slučaj “državni udar”: Stanković odbio zahtjev advokata DF-a za izuzeće Katnića - Volim Podgoricu

Slučaj “državni udar”: Stanković odbio zahtjev advokata DF-a za izuzeće Katnića

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković odbio je zahtjev advokata odbrane lidera DF-a da se u slučaju suđenja za pokušaj terorizma izuzme Specijalni tužilac Milivoje Katnića.

Kako je saopšteno iz VDT, Stanković je donio rješenje kojim kao neosnovan odbija ovaj zahtjev u postupku koji se vodi zbog krivičnih djela – stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju tokom prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

“Vrhovni državni tužilac odbacio je zahtjev za izuzeće drugih specijalnih tužilaca u Specijalnom državnom tužilaštvu, jer ne postupaju u konkretnom predmetu. Zahtjev za izuzeće podnijela su trojica branilaca okrivljenih u predmetu koji se po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva vodi pred Višim Sudom u Podgorici. Protiv ovog Rješenja nije dozvoljena posebna žalba”, saopšteno je iz VDT-a.

Današnje suđenje liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma nije trajalo ni deset minuta.

Razlog je taj što je odbrana lidera DF-a tražila izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića jer je, kako su kazali, kontaminirao slučaj objavljivanjem transkripata Milana Kneževića i njegovog nekadašnjeg advokata Gorana Rodića, a sutkinja Suzana Mugoša je taj zahtjev odlučila da uputi Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću na odlučivanje. Konačnu riječ, Stanković bi mogao da da već danas.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com