DVIJE OSOBE UHAPŠENE, ZA JEDNOM SE TRAGA: Oštetili “Okov”, Kuću hemije”, “Neregeliu”… - Volim Podgoricu

DVIJE OSOBE UHAPŠENE, ZA JEDNOM SE TRAGA: Oštetili “Okov”, Kuću hemije”, “Neregeliu”…

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su juče lišili slobode dva lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo prevara u produženom trajanju. Za jednim osumnjičenim se intenzivno traga.

 

Naime, službenici Odsjeka su, 19.06.2017. godine, su prduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode V.L. (65) i M.N. (39), oba iz Cetinja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara u produženom trajanju, dok se J.Š. (32) iz Cetinja nalazi u bjekstvu, i za njim se intenzivno traga.  Osumnjičeni su, sumnja se, ovo krivično djelo počinili na način što su 2017. godine formalno osnovali d.o.o „Bilmor Commerce“ Cetinje bez ikakve imovine i novčanih sredstava, i u vremenskom periodu od januara do jula 2017. godine prevarno poručivali, prisvajali i distribuirali na tzv. sivom tržištu robu od privrednih društava: „Okov”, „Kuća hemije”, „Cabrio”, „Neregelija”, „INA Crna Gora”, „Greenell”, „Čelebić Auto” i „K-Sport”.

 

Oni su, kako se sumnja, kao odgovorna i ovlašćena lica preduzeća „Bilmor Commerc“, dovodili u zabludi i odražavali u zabludu ova pravna lica, lažno prikazujući i prikrivajući  činjenice, preuzimajući robu od pravnih lica u ime ovog preduzeća sa namjerom da preuzetu robu ne plate dobavljačima i da je po preuzimanju prodaju na ilegalnom tržištu. Oni su, sumnja se, na ovaj način pričinili ukupnu štetu od najmanje 66.000 eura.

 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo prevara.

 

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta pozivaju i druga privredna društva, koja su eventualno pretrpjela štetu u kontaktu sa prijavljenim licima i preduzećem d.o.o „Bilmor Commerce” Cetinje, da sa pratećom dokumentacijom podnesu prijave službenicima Odsjeka.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com