ON JE GLAVNA ZVIJEZDA: Svjetske face stižu u Crnu Goru - Volim Podgoricu

ON JE GLAVNA ZVIJEZDA: Svjetske face stižu u Crnu Goru

Crna Gora će biti domaćin četvrtog Global citizen foruma, koji okuplja svjetske lidere, članove kraljevskih porodica, filantrope i slavne ličnosti.

Forum će biti održan na Svetom Stefanu 19. i 20. oktobra pod pokroviteljstvom premijera Duška Markovića, a među potvrđenim učesnicima su slavni glumac Robert de Niro, čuveni pisac i motivacioni govornik Robin Šarma i supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, aktivistkinja za prava žena i advokatica Šeri Bler. Među još nepotvrđenim učesnicima su pjevačica i ambasadorka dobre volje UN Šakira. To je najavljeno na sajtu globalcitizenforum.org. 

Tema ovogodišnjeg foruma biće “Mogućnosti u doba neizvjesnoti”.

“Svijet svjedoči političkoj i ekonomskoj neizvjesnosti bez presedana. Tehnologija, novi načini komunikacija i mijenjanjuća očekivanja preoblikuju živote ljudi. Društva i zajednice se samostalno organizuju i jedni sa drugim komuniciraju na potpuno nove načine. Tradicionalne politike i stara savezništva su ozbiljno dovedena u pitanje. Lični identiteti su fluidniji nego ikada ranije”, kazao je Armand Arton, osnivač Foruma Global citizen.

On je kazao da će na ovom forumu raspravljati o inicijativama, praktičnim koracima i velikim odlukama neophodnim u doba neizvjesnosti.

Među ranijim učesnicima su bivši generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan, bivši predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Baroso, direktorka UNESCO-a Irina Bokova i penzionisani general SAD Vesli Klark.

Crna Gora je četvrti domaćin foruma, poslije Dubaija, Toronta i Monaka.

Među ostalim potvrđenim učesnicima foruma su premijer Antigve i Barbude Gaston Brauni, britanski stručnjak za diplomatsko pravo Kreg Barker, osnivač luksuzne linije “Roland Iten” Roland Iten, novinar i voditelj BBC-ja Endrju Nil i čuveni fotograf  Olivero Toskani. Ulaznice za forum koštaju 900, 1.700 i 3.300 dolara, piše na sajtu globalcitizenforum.org.

Arton uključen u promociju ekonomskog državljanstva CG

Osnivač Global citizen foruma Armand Arton je vlasnik firme u Crnoj Gori “Arton capital”, koja se bavi i promocijom crnogorskog programa takozvanog ekonomskog državljanstva.

Prema Centralnom registru privrednih subjekata Arton je jedini vlasnik, a izvršni direktor je Miloš Stojanović.

“Arton capital” je dostavio ponudu na tenderu za izradu  programa ekonomskog državljanstva koje je u novembru 2016. objavilo Ministarstvo turizma i održivog razvoja. Taj javni poziv je poništen i u junu je raspisan novi.

Arton, stoji u njegovoj biografiji, igra ključnu ulogu u savjetovanju vlada u osmišljavanju i primjeni programa koje privlače direktne strane investicije.

 Prema sajtu foruma, oni su uspjeli da privuku oko 50 milijardi dolara vrijednih direktnih stranih investicija. 

„Arton capital“ je učestvovao i u organizovanju smotre najskupljih automobila “Gumball 3000” u Tivtu.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com