Osmorici dilera droge 24 godine zatvora - Volim Podgoricu

Osmorici dilera droge 24 godine zatvora

Osmočlana kriminalna grupa koja je švercovala drogu iz Bijelog Polja, Berana i Plava osuđena je juče u bjelopoljskom Višem sudu na 24 godine i mjesec dana zatvora.

Bjelopoljac Suad Mujezinović (39) osuđen je na sedam godina i šest mjeseci zatvora, Plavljani Halilj Jasavić (30) i Smail Mujović na po tri godine i šest mjeseci, Žarko Čavić (45) iz Bijelog Polja na dvije godine i mjesec dana robije, a Fehim Jasavić (27) iz Plava na godinu i šest mjeseci. Na po dvije godine i šest mjeseci osuđeni su Rusmir Rugovac (25) iz Berana i Elvis Jasavić (25) iz Plava, dok je Muhedin Drpljanin (43) iz Bijelog Polja osuđen na godinu zatvora.

Optuženi su za kriminalno udruživanje i šverc droge. U optužnici piše da je Mujezinović, kojem je zbog bjekstva suđeno u odsustvu, organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi od 30. jula do 7. decembra 2014. godine, preprodavali marihuanu.

U tom dokumentu piše da je on na teritoriji Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije organizovao kriminalnu grupu uz pomoć više nepoznatih osoba, koje su vršile preprodaju droge od 30. jula do 1. decembra 2014. godine.

Bjelopoljac je novcem snabdijevao i davao upustva Halilju Jasaviću, koji je Mujoviću naručio drogu iz Albanije.

Elvis Jasavić optužen je da mu je “obezbjeđivao prolaz i sgurnost u prodaji”, dok su Fehim i Halilj Jasavić drogu tovarili u auto, odakle je preuzeo Čavić, koji je sa drugim licima prenosio u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, čime su izvršili krivično djelo kriminalno udruživanje.

Optužnica tereti Mujezinovića, Halilja Jasavića, Mujovića, Čavića i Drpljanina da su 6. avgusta 2014. godine stavili u promet 4,4 kilograma marihuane. Mujovića, Mujezinovića i Jasavića da su 19. septembra prošvercovali 13,8 kilograma te droge, a da su uz to Mujović, Rugovac i Jasavić 24. oktobra prošle godine stavili u promet 7,3 kilograma iste droge.

 (Vijesti)

2 komentara

  1. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a book from our local library but I think I learned better from this post. I’m very glad to see such excellent info being shared freely out there.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com