Podgorica: Noćenje u Plavom dvoru košta šest eura - Volim Podgoricu

Podgorica: Noćenje u Plavom dvoru košta šest eura

U Studentskom domu Plavi dvor u Podgorici ovog ljeta borave strani studenti i učesnici raznih manifestacija.

“Usluge smještaja trenutno koriste studenti iz Kine, a od prvog avgusta, preko organizacije Aegee, boraviće 40 stranih studenata iz nekoliko evropskih zemalja. Takođe, od 21. do 25. avgusta gosti Doma će biti učesnici međunarodne konferencije za tinejdžere i očekuje se 200 do 250 njih”, saopštila je upravnica Plavog dvora Svetlana Zakovšek.

Dom ni tokom jula nije bio napušten. U tom periodu u Plavom dvoru su boravili učesnici manifestacije Međunarodni festival folklora djece i mladih “Montefolk”. Praksa da ovaj dio studentskih domova radi tokom ljetnjeg i zimskog odmora poboljšava rad ustanove, zaključuje upravnica.

“JU Dom učenika i studenata Podgorica, po okončanju studijske godine, ali i u drugim raspoloživim terminima, pruža ugostiteljske usluge za potrebe međunarodne razmjene studenata, organizovanja sportskih, kulturnih i drugih manifestacija, a po zahtjevima ustanova visokog obrazovanja i drugih subjekata”, objašnjava Zakovšek.

Ona kaže da se ovakvim uslugama doprinosi unapređenju i obogaćivanju djelatnosti za koju je ustanova licencirana, ali i da se kapaciteti racionalnije i potpunije koriste.

“Smještaj se može rezervisati na recepciji objekta Plavi dvor, prijavom na mail [email protected] ili putem telefona 020237796. Cijena smještaja je šest eura na dnevnom nivou, što je odluka organa upravljanja”, kaže Zakovšek.

Za organizaciju, interesovanja i prijavu boravka kod nadležnih organa je zaduženo osoblje Plavog dvora.

Za studente koji borave u domovima, vrata Plavog dvora se otvaraju 21. avgusta.

Neograničen pristup internetu

Osim organizovanja smještaja za strane studente, u ljetnjem periodu se nastavlja i realizacija aktivnosti vezanih za unapređenje smještajnih uslova, ističe upravnica. Ona najavljuje da će svaka soba u “Drugoj fazi Novog doma” imati  neograničen  pristup internetu, nakon što radovi budu realizovani.

“U toku je postupak nabavke opreme za instalaciju bežične internet infrastrukture tako da će tako svaka smještajna jedinica u II fazi Novog doma imati  neograničen  pristup internet komunikaciji. U toku je i realizacija postupka adaptacije objekata u JU „Dom učenika i studenata“, kojom je po segmentima obuhvaćeno više objekata”, kaže Zakovšek. Radi se i na poboljšanju ishrane u studentskim menzama, ističe Zakovšek.

“Nastavlja se sa implementacijom HACCP sistema i u tom smislu smo preduzeli aktivnosti na daljem opremanju kuhinjskog kompleksa, u skladu sa ovim sistemom”, kaže ona.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com