PODGORICA TUGUJE: Bili su neobično dobri ljudi… - Volim Podgoricu

PODGORICA TUGUJE: Bili su neobično dobri ljudi…

 

Zaposleni u Radio Televiziji Crne Gore oprostili su se od kolega – novinara Božidara Brajkovića i snimatelja Igora Sekulića, koji su tragično nastradali u saobraćajnoj nesreći u mjestu Dromira, na putu Podgorica – Kolašin.

Predsjednik Savjeta RTCG, Vladimir Pavićević, na komemoraciji je kazao da je teško ovih julskih dana shvatiti da su se tako iznenada ugasili životi dragih kolega Boža Brajkovića i Igora Sekulića.

“Vi koji ste ih dobro poznavali kroz svakodnevne kontakte, razgovore, rad na terenu, u redakciji, montaži, studiju, znate sve o njima. Mi koji smo gledali ono što su radili, osjećamo da su bili baš onakvi kao na ekranu i iza objektiva – plemeniti, posvećeni, dragi ljudi. Na vijesti o tragičnoj smrti Boža Brajkovića, svi su pomislili na čovjeka koji je skoro dvije decenije bilježio priče o selu i poljoprivredi, o vrijednim ljudima koji žive i rade širom Crne Gore i koji je tako godinama postao i ostao prijatelj pregalaca i hranitelja”, kazao je Pavićević.

Godinama je emisija koju je radio sa kolegama, dodaje Pavićević, bila najpopularniji proizvod RTCG-a.

“Naš ponos, a Božova lična, profesionalna karta. I zato ne čude naslovi na brojnim portalima, ‘Poginuo čuveni voditelj ‘Agrosaznanja”. Jeste, otišao je čovjek koji je pravio o drugima, a svojom skromnošću i nenametljivošću na najbolji način isticao iskonsku dobrotu i vrline manje urbane Crne Gore. Boža su veličale njegove priče i ljudi koji su mu vjerovali. I za svoje pregalaštvo i za svoja djela, dobio je niz priznanja i pohvala”, dodao je Pavićević.

RTCG je ostala, nastavlja Pavićević, i bez Igora Sekulića.

“Našom medijskom kućom, Podgoricom, nevjerica. Igor je bio jedan od najkreativnijih snimatelja pred kojim je bilo još kilometara nedovršenih traka. I mlad i dovoljno iskusan za velike kadrove. Skoro da nema mjesta u Crnoj Gori koji njegov objektiv nije zabilježio. Malo je TV prenosa sa različitih događaja bez njegovog potpisa pa je i malo riječi koje mogu da opišu njegov profesionalni lik i žal za rano prekinutom karijerom”, rekao je Pavićević.

Izgubili smo ljude, ističe Pavićević, koji su svojim radom ostavili neizbrisiv pečat na RTCG.

“Teško je naći danas utjehu, vama koji ste ostali bez kolega i prijatelja, a posebno porodicama koje su ostale bez odanih sinova, očeva, supružnika, braće, istinoljubivih i pravednih ljudi”, zaključio je Pavićević.

FOTO: RTCG

 

Od omiljenih, skromnih i uzornih kolega oprostio se i v.d. urednik Prvog programa, Aleksandar Mirković riječima da su Božo i Igor, svaki na svoj način, dali značajan pečat TVCG.

“Božo Brajković je zajedno sa svojom ekipom od ‘Agrosaznanja’ napravio jedinstveni brend naše kuće, na koji smo svi već dvije decenije ponosni. Svake nedjelje je kroz svoje priloge donio život u domove širom Crne Gore, pričama o običnim vrijednim ljudima, kakav je, uostalom, i on bio. Sve je to radio nekako tiho, nenametljivo od prve emisije do ove posljednje po redu, osamsto i neke”, rekao je Mirković.

I naš Igor, nastavlja Mirković, dao je doprinos uspjehu “Agrosaznanja”, ali i brojnih drugih emisija.

“Sve su naše kolege voljele da sarađuju s njim zbog njegove smirenosti, pouzdanosti i požrtvovanja. Takav je Igor bio i van profesije, drag i omiljen na ponos svojih roditelja i svoje porodice”, dodao je Mirković.

Porodice Brajković i Sekulić, dodaje Mirković, i pored ogromne tuge, treba da budu ponosne na svoje najdraže.

“Bili su, prije svega, neobično dobri ljudi, a takođe i kolege. Ponosimo se i mi u RTCG. Božo i Igor ostavili su neizbrisiv trag u našoj kući, ali i u našim sjećanjima i siguran sam, uvijek će biti dio svake naše ekipe koja pođe na teren kroz uspomene i lijepa sjećanja na dva plemenita čovjeka”, zaključio je Mirković.

Portal RTCG

1 komentar

  1. Definitely believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com