POŽAR BUKNUO: Vatrogasci na terenu izuzetno su nezadovoljni reakcijom i ponašanjem Direktorata za vanredne situacije - Volim Podgoricu

POŽAR BUKNUO: Vatrogasci na terenu izuzetno su nezadovoljni reakcijom i ponašanjem Direktorata za vanredne situacije

Zbog nedejstvovanja aviona u traženo vrijeme, požar u rejonu Solila opet se razbuktao i tivatski vatrogasci sada pokušavaju da ugase i kontrolišu širenje vatre.

 Trenutno je kod Solila najproblematičniji krak požara koji se spušta prema vodoizvorištu Topliš. Na terenu su ekipe Službe zaštite i spašavanja Tivat i DVD “Krtoli”sa pet protivpožarnih vozila, dok vatru iz vazduha gasi švarcarski “vojni avion “AS 332 super puma”.

Vatrogasci na terenu izuzetno su nezadovoljni reakcijom i ponašanjem Direktorata za vanredne situacije i opštom nekoordinisanošću na terenu, zbog čega su gasioci prinuđeni da se svako malo ponovno vraćaju na lokalitete koji su skoro bili ugašeni jer Direktorat nije, po dogovoru, nakon njih poslao protivpožarnu avijaciju. 

Vatra je bila i na dijelu kod Slanice ispod trase lokalnog puta za Radoviće u blizini kupališta Movida, ali je stanje pod kontrolom i požar upravo je gasi jedna ekipa Sužbe zaštite i spasavanja Tivta. 

Na poziv komandira Službe zaštite i spasavanja Zorana Barbića u gašenje vatre iznad Solila ponovo se  oko 15:30 uključio švajcarski vojni avion “AS 332 super puma”, a na terenu i pripadnici Vojske Crne Gore.

Hipotekarna banka donirala crijeva i drugu sitnu opremu

Hipotekarna banka je danas tivatskim vatrogascima donirala vatrogasna crijeva i drugu sitnu opremu u vrijednosti od hiljadu eura.

  

Komandiru tivatske Službe zaštite i spašavanja Zoranu Barbiću donaciju su uručile Ana Ristić, direrktorka marketinga Hipotekarne i Ljiljana Glavanović, rukovodilac eklspoziture ove banke u Tivtu.

 

 “Htjeli smo da damo mali doprinos i pomognemo hrabrim vatrogascima koji se bore sa vatrenom stihijom. Želimo da iskažemo veliku zahvalnost i na neki način malo da olakšamo njihovu u borbu. A kasnije ćemo, svi zajedno, nadoknaditi sve ono što je uništeno”, kazala je Ana Ristić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com