PODGORICA: Vadili šljunak iz Morače i dobili prekršajnu prijavu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Vadili šljunak iz Morače i dobili prekršajnu prijavu

Komunalna policija podnijela je prekršajne prijave protiv dvije osobe zbog nelegalne eksploatacije šljunka iz korita rijeke Morače u Botunu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, komunalna policija je u utorak, u mjestu Botun, zatekla dva lica, koja su sa bagerom i kamionom eksploatisali šljunak iz korita rijeke. Nelegalna aktivnost je zaustavljena, a protiv izvođača radova pokrenut je prekršajni postupak.

Iz Minisarstva su naveli da su predstavnici nadležnih organa, predvođenih koordinacionim timom za praćenje moratorijuma na eksploataciju šljunka i pijeska u crnogorskim vodotocima kontinuirano su na terenu u cilju kontrole poštovanja odluke o zabrani i otkrivanja eventualnih nelegalnih aktivnosti.

U prethodnom periodu te aktivnosti rezultirale su podnošenjem više krivičnih i prekršajnih prijava protiv fizičkih, pravnih i NN lica, zbog nelegalne eksploatacije. Aktivnosti na nadzoru poštovanja moratorijuma nastaviće se istim intenzitetom i u narednom periodu, poručili su iz Ministarstva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com