Vujanović primio akreditivna pisma ambasodorki Austrije i Filipina - Volim Podgoricu

Vujanović primio akreditivna pisma ambasodorki Austrije i Filipina

 

 

Predsjednik Crne Gore,  Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Austrije  i Filipina, Ane Jankovic i Marijea Fe Tanabe Pangilinan, koje će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

 

Predsjednik je iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima Crne Gore i Austrije, posebno afirmišući činjenicu da je Austrija treći najveći investitor u Crnoj Gori. Ukazao je na mogućnosti daljeg unapređenja saradnje, naročito u turizmu i enrgetici.

Zahvalio se na  kontinuiranoj podršci Austrije našim evropskim integracijama, te je u svijetlu činjenice da će Austrija u drugoj polovini 2018-te godine predsjedavati EU, podsjetio da Crna Gora u narednoj godini očekuje ubrzano zatvaranje pregovaračkih poglavlja.

 

Ambasadorka Janković saglasila se sa Predsjednikovom ocjenom kvalitetnih državnih odnosa i mogućnostima za  unapređenja ukupne saradnje, ističući da će Austrija i nadalje snažno podržavati evropske integraciije Crne Gore I prepoznajući Crnu Goru dobrim primjerom regiona. Saglasila se da treba zajednički iskoristiti prostor unapređenja ekonomske saradnje.

Vujanović je u razgovoru sa novoimenovanom ambasadorkom Filipina ukazao na potrebu unapređenja saradnje te dvije zemlje. Konstatovao je potrebu boljeg predstavljanja mogućnosti saradnje, naročito u ekonomskoj sferi, kroz biznis forume i ohrabrivanja direktnog kontakta među privrednicima, ali i zaključenje međudržavnih ugovora za obezbjeđenje kvalitetne saradnje.

Ambasadorka Pangilinan saglasila se sa ocjenom državnih odnosa i sugestijama za  unapređenja ukupne saradnje, ističući da će svoju diplomatsku misiju posvetiti tom cilju.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com