Finansijski uslovi “koče” Budućnost da se pojača - Volim Podgoricu

Finansijski uslovi “koče” Budućnost da se pojača

Stigli su Nikola Ivanović, Danilo Nikolić i Kajl Gibson, ugovore su produžili Nemanja Gordić, Suad i Sead Šehović, ali potraga za novim centrom još traje košarkaškom klubu Budućnost Voli nedostaje još jedna kockica da sklopi ekipu za narednu sezonu.

Igor Đaletić, prvi pomoćnik Aleksandra Džikića je u stalnoj komunikaciji sa trenerom koji je u Americi.

“Pregledali smo veliki broj igrača na poziciji pet, a problem je vezan za finansije. Jednostavno, ta pozicija je uslovljena jakim ciframa, a mi u ovom trenutku nije smo u mogućnosti da platimo” rekao nam je juče Đaletić.

“Još jedna otežavajuća okolnost je ta što se otvorila razvojna liga u Americi, pa se dosta igrača opredjeljuje za ostanak tamo i svi se nadaju angažmanu u NBA. Dosta igrača imamo u vidu, ali pokušavamo da nađemo pravo rješenje koje će garantovati sigurnost i napredak tima”

Početak pripreme crnogorskog šampiona je zakazan za 14. avgust, a Đaletić i ostali će učiniti sve da do tada nađu rješenje…

“Želja svih nas je da kompletiramo tim pred početak priprema. Takođe, imamo dosta reprezentativaca, pa ćemo biti dosta oslabljeni do pred sam početak aBa lige”, ističe Đaletić. Aleksandar Džikić i njegovi saradnici su već počeli sa pravljenjem plana za pripreme, a za sada je poznato da će “plavi” učestvovati na Superkupu ABA lige u Baru, jedno vrijeme će boraviti u Beogradu gdje će igrati sa Steauom, a očekuje ih i turneja po Italiji.

“Nadamo se da ćemo sve ukupno odigrati od deset do 12 utakmica u pripremnom periodu”, zaključio je Igor Đaletić.

Dnevne novine

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com